Понеделник, 20 Май 2024

Окръжен съд – Русе задържа под стража обвиняем за наркоразпространение

Окръжен съд – Русе задържа под стража обвиняем за наркоразпространение
Публикация   16:38     10 Май, 2024 /     akcent.bg   /     198

Според прокуратурата, това деяние мъжът е извършил в условията на опасен рецидив

   Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на 39-годишния С. М., привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на 15.5 гр хероин.

  Според прокуратурата, това деяние мъжът е извършил на 07.05.2024 г. в условията на опасен рецидив, след като преди година е изтърпял наказание 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при строг режим за същото по вид престъпление.

  Окръжен съд – Русе счете, че с оглед предстоящите следствени действия по делото, единствената адекватна мярка спрямо С. М. към настоящия момент се явява задържане под стража. Обвинението е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева. Според съда, от доказателствата по делото се налага извода за наличието на реална опасност обвиняемия да се укрие, за да избегне наказателната отговорност или да извърши друго престъпление, предвид предходните му две осъждания и липсата на данни за трудова ангажираност.

   Не са налице предпоставки, даващи основание за поисканата от защитата мярка за неотклонение „Домашен арест", предвид липсата на доказателства, че обвиняемият е единственият, който полага грижи за детето си, още повече с оглед изложеното по-горе, касаещо съдебното му минало.

   Определението на Окръжен съд – Русе може да се обжалва с частна жалба или протест в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още