Днес е : Вторник, 28 Март 2023

Голямо количество цигари, бойни патрони и фалшиви дрехи задържаха митничарите за последните няколко дни

Публикация 31 Mar, 2011 / akcent.bg

Над 34 мастербокса (342 680 къса) нелегални цигари, 130 бойни патрона и 81 фалшиви анцуга „Адидас” задържаха митничарите на Кулата, Капитан Андреево и Калотина за няколко дни.
Над 21 мастербокса цигари задържаха само в едни случай митнически инспектори в района на Кулата. Цигарите са открити в микробус с българска регистрация, пътуващ от Гърция за България. Когато митничарите отворили микробуса за проверка, в товарното му помещение имало само няколко празни щайги. В специално изграден двоен под обаче митничарите открили 1066 стека цигари от марката „Голд Маунд Супер Слимс”.
На Капитан Андреево митническите служители са иззели 5591 кутии (111 820 къса) цигари и са съставили 55 акта за митнически нарушения. При щателна митническа проверка са задържани и 81 анцуга с марката „Адидас”, собственост на българска гражданка. По случая предстои да бъдат уведомени правопритежателите на марката.
130 бойни патрона намериха при проверка в пътнически влак, пътуващ за Сърбия, митничарите от Калотина. Боеприпасите са открити в коженото яке на един от пътниците във влака. Малко по-късно през деня е извършена щателна митническа проверка на международен влак, влизащ от Сърбия. След като демонтират фабричната обшивка на един от вагоните, митническите инспектори се натъкват на 1016 кутии нелегални цигари от марките „Ева Слимс” и „Вайсрой”. В още два случая при проверки на пътнически автобус и лек автомобил, митничарите от Калотина задържат още 257 кутии цигари, укрити в личния багаж на пътничка и в двете предни врати на автомобила. По всички случаи са съставени актове за митнически нарушения.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама