Четвъртък, 28 Септември 2023

По-малко, но качествени участници на Винария 2011

По-малко, но качествени участници на Винария 2011
Публикация   16:29     23 Фев, 2011 /     Р.Николаев   /     355

Тази вечер връчват 6 златни ритона на най-добрите проби вина

Участници от 20 държави ще вземат участие в  Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ.Това съобщи днес на пресканференция гл. изп. директор Иван Соколов. Като цяло обаче се отчита спад сред изложителите, но за сметка на това път тези, които участват, предлагат наистина интересни  вина. 

Изложбата ВИНАРИЯ остава една от най-представителни витрини на българския винарски бизнес. България е една от страните с най-древни традиции в областта на винарството. На изложението ВИНАРИЯ 2011 посетители и участници имат възможност за обмен на информация, както и да се запознаят с технологии чрез множеството събития – конференции, семинари, презентации и срещи, включени в деловата програма.

По време на изложбата ВИНАРИЯ се провеждат и Националните дегустации, организирани от Националната лозаро-винарска камара по време на Фестивала на виното в рамките на ВИНАРИЯ. Дегустациите са най-престижният конкурс, на който се оценяват българските вина и спиртни напитки.

Отличията „Златен ритон” на Международен панаир – Пловдив, дипломите „Почетен” и „Вино на годината”, златни, сребърни и бронзови медали ще се връчват тържествено на традиционния бал „ВИНО И ЛЮБОВ, ЛЮБОВ И ВИНО” тази вечер.Председателят на Лозаро-винарската камара Пламен Моллов обяви, че 4 дегустационни комисии са оценявали пробите, като тези, които са били с оценки за златни медали, са били оценявани повторно от друга комисия. Със Златен ритон ще бъдат отличени само 6 вина.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha