Четвъртък, 19 Септември 2024

Тенис клуб „Приста 2011” с отворено писмо до русенци

Публикация   24 Апр, 2013   /     Цветомир Бенев   /     402

По повод многобройните спекулации, изнесени в публичното пространство по адрес на Тенис клуб „Приста 2011“, с настоящото отворено писмо, ръководството на клуба има желанието да разясни за пореден път своите приоритети.

Основна цел на Тенис клуб „Приста 2011“ е и ще остане развитието и популяризирането на тениса в нашия град и в региона. В основата на създаването на клуба беше любовта към този спорт и желанието на ръководството да види състезатели с високи постижение на авторитетни международни надпревари. Приоритетите в работата ни са три - децата, трениращи тенис на корт, състезателите и треньорите.

Водещо за ръководството и треньорите в Тенис клуб „Приста 2011“ е тренировъчният процес да е на най-високо ниво. Вниманието и усилията ни са фокусирани върху това децата и състезателите да получават необходимото индивидуално внимание и отношение. Работим активно, за да осигурим всичко необходимо за протичането на нормален тренировъчен процес и възможността за участия в максимален брой турнири. Стремежът ни е треньорите, децата, състезателите и всички любители, с които работим, да се превърнат в сплотен и силен екип. Желанието ни е да привличаме все повече любители на този красив спорт и да допринесем за популяризирането му в нашия град.

Във връзка с поредицата тенденциозни и спекулативни публикации по адрес на клуба,  заявяваме категорично, че приоритет на Тенис клуб „Приста 2011” е не стопанисването на всяка цена на общинската база в Парка на младежта, а осигуряване на подходящи условия за близо 110 деца и състезатели да тренират пълноценно. Ние подкрепяме решението на Община Русе за стопанисване на базата от ОП „Спортни имоти“.  Инициираната от нас подписка по въпроса събра 525 подписа на граждани, които също заявиха подкрепата си за това решение.  Считаме, че то е целесъобразно, защото:

1. Дава по-голяма възможност за ползване на тенис кортовете от любители и граждани на по ниска цена;

2. Уплътнява работно време на базата в Парка на младежта от ползващите я два тенис клуба, картотекираните в тях състезатели и от граждани;

3. Дава възможност на Община Русе да реинвестира генерираните приходи за поддръжка и развитие на базата;

4. Стимулира развитието на тениса на корт в град Русе, чрез поставянето на двата тенис клуба в пряка конкуренция.

Считаме, че Община Русе, и в частност предприятието, което отговаря за спортните обекти, е в състояние да управлява адекватно базата, като поддържа, в добра техническа изправност и да реинвестира средствата, получени от ползването на съоръженията, в нейното обновяване и привеждането им в съответствие с всички съвременни и международни изисквания. Нещо повече, имаме уверението, че Община Русе ще подкрепя и подпомага състезанията по тенис на корт, организирани в града ни.

Тенис клуб „Приста 2011“ категорично се разграничава от многократно заявените от хора, претендиращи, че милеят за русенския тенис, отявлено лобиски претенции към Община Русе и се обявява в подкрепа на лоялната конкуренция, която би довела до по-добри спортни резултати на състезателите от двата клуба и би спомогнала за по-доброто им представяне на национални и международни турнири.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha