Четвъртък, 19 Септември 2024

Кметът Пламен Столов поздрави възпитаниците на спортен клуб "Калагия" за новите им успехи

Кметът Пламен Столов поздрави възпитаниците на спортен клуб
Публикация   22 Апр, 2013   /     akcent.bg   /     320

 

Състезателите от спортен клуб „Калагия“ гостуваха днес на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. На срещата присъстваха и  директорът на Дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева и началникът на общинския отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев.

Представителите на спортен клуб „Калагия“ и Клубът по ушу и тай чи към Общински младежки дом – Русе наскоро се завърнаха с няколко медала от Втория Европейски шампионат по традиционно ушу, който се проведе от 8 до 14 април в зала „Поливалента“ в Букурещ, Румъния. В него се представиха състезатели от 24 страни. Искра Бонева спечели сребърен медал в категория тай чи оръжия, жени, а Иван Иванов завоюва бронзово отличие в категория тай чи оръжия, младежи.

Председателят на Сдружение „Калагия“ Мария Неделчева съобщи, че в рамките на турнира всички деца успешно са издържали изпита си за технически умения.  „Нашите състезатели показаха силен дух и се представиха много достойно. С участие си в първенството защитихме името на Русе и България“, заяви още г-жа Неделчева. Тя благодари на кмета Пламен Стоилов за подкрепата, която получават от Общината през последните години. В знак на благодарност, от клуба поднесоха на кмета тениска с емблемата турнира.

Г-н Стоилов изрази радостта си от успеха на малките състезатели и заяви, че спортът има ключово значение за развитието на младите хора, тъй като ги учи на самодисциплина и организираност. „Ако искате да сте шампиони, трябва да имате и високи оценки в училище“, подчерта кметът. Той пожела успех на децата и ги покани отново да му гостуват при завръщането си от следващи първенства.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha