Европейската стратегия за Дунавския регион разясняват на семинар в сряда

Публикация   22:17     22 Апр, 2013 /     akcent.bg   /     483

Събитието се организира в рамките на проекта „Онлайн пътеводител за екотуризъм” , в който водещ партньор е Бизнес Центъра за Подпомагане на МСП

Туристическият семинар е отлична възможност да се запознаете с Европейската стратегия за Дунавския регион и нови туристически проекти. Ще бъдат включени презентации, които ще Ви информират как да постигнете по-ефективно промотиране на туристическите Ви дестинации и продукти сред чуждестранните туристи чрез нов онлайн туристически портал, и как да изградите трайни партньорства чрез специалната Туризъм мрежа. Семинарът ще бъде полезен за всички заинтересовани страни от туристическата индустрия.

 

Организатор и партньори

 

Семинарът се организира в рамките на проекта „Онлайн пътеводител за екотуризъм” (Online ecotourism guide), в който водещ партньор е Бизнес Центъра за Подпомагане на МСП, а останалите партньори са Агенцията за развитие на човешки ресурси (АРЧР) в Русе, Община Елена и Асоциацията за екотуризъм в Румъния (AER). Проектът стартира през юли 2012 и е с продължителност 12 месеца и общ бюджет от 38 680 евро, като Дунавският център по компетенции предоставя 80% от финансирането чрез GIZ (Германско дружество за международно сътруничество).

 

Чрез създаването на онлайн екотуристически пътеводител и провеждането на самообучение на целевата група къщи за гости от Елена, проектът цели увеличаване на осведомеността за защита на околната среда и проблемите на биоразнообразието, създаването на повече конкурентоспособни и устойчиви туристически продукти, увеличаване на местния капацитет за устойчиво управление на туризма, както и увеличаване на позитивните влияния на туризма върху околната среда, икономиката и културата в Дунавските региони на България и Румъния.

 

По-подробна информация за този проект може да бъде получена от официалния му уебсайт:

http://bsc.smebg.net/ecotourguide/index.html

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha