Неделя, 22 Декември 2024

Eкипът на "Кръстникът" с престижни награди от национално състезание за готвачи и сладкари в Пловдив

Eкипът на
Публикация   21 Апр, 2013   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     491

 

Русе изненада в най-престижното състезание в България за професионални готвачи.  Ресторант "Кръстникът" представи града ни  подобаващо пред цяла България по време на национално състезание в Плавдив.

Русе в лицето на екипът на ресторанта спечели един златен и три бронзови медала в най-атрактивните и престижни категории- златен медал с в категория най-добър сладкар на годината 2013. Победителят Александър Иванчев ще представи България на световното първенство по кулинария.

В рамките на състезанието готвачите от ресторант "Кръстникът" спечелиха 3-то място за най-добър кулинарен отбор на България. Това е  най-атрактивната дисциплина, защото отборите представят най-големите вериги на хотели и ресторанти в бранша.

Отборът на "Кръстникът" беше в състав от главен готвач - Любозар Петров, сладкар - Чавдар Генков и готвач - Александър Иванчев.

Състезанието е наистина на световно ниво, тъй като се оценява и наблюдава от много добре организирано жури, което  от своя страна е много взискателно и строго. То беше съставено от най-добрите готвачи в България и преставители на световната организация на професионалните готвачи в лицето на топ готвачите - Оскар Родригез и Хесос Пордонапа.

 

                                  Меню за втори кръг "черната кутия"


 Предястие: Зеленчуково руло: сотирани охлюви със смокини и мармалад от червена чушка.

Основно ястие: Обезкостена печена тукачка, попия от агнешко и мащерка, пюре от пушена целина и ябълка, ориз със гъби,лайм и сос от манго.

 Десерт: Кремю от гъши дроб и щоколад с ментово сабле.

         Българска асоциация на професионалните готвачи BAРC.com

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha