Четвъртък, 19 Септември 2024

„Дунав 8806“ надви „Монтана 2003“ и продължава към финал

„Дунав 8806“ надви „Монтана 2003“ и продължава към финал
Публикация   20 Апр, 2013   /     akcent.bg   /     448

Носителките на Купа България продължават към финал след днешната победа над отбора на „Монтана 2003“ с резултат 86:68 (17-16) - (22-19) - (11-25) - (18-26).

Момичетата на старши-треньора Георги Божков надиграха домакините в решителната среща не без помощта на Кристина Сантяго, която отбеляза 30 точки в мача и направи 9 борби.

Стартовата петица на дунавки беше в състав: Кристина Сантяго, Радостина Димитрова, Мерике Андерсон, Аманда Джонсън и Зорница Костова. Милена Томова от домакините откри резултата и при 2:2 монтанки направиха серия от 5 точки, и поведоха в мача. Постепенно „сините феи“ успяха да стопят разликата и така първата десятка завърши при 17:16 в полза на домакините.

През втората четвърт на двубоя момичетата на Славко Димитров се откъснаха с 4 точки напред (39:35), но след почивката, третата част на срещата се оказа решаваща. Аманда Джонсън отбеляза 2 точки и изравни резултата 39:39, а след това „сините феи“ занизаха кош след кош и категорично поведоха с 10 точки. След два успешни наказателни удара, изпълнени от Цветомира Шаренкапова, разликата дори стана 12 точки, но Радостина Славова от „Монтана 2003“ отбеляза 2 точки и частта завърши при 50:60 за „Дунав 8806“.

През последната четвъртина мачът се доиграваше и дунавки категорично доминираха на терена. 5 секунди преди края на срещата Зорница Костова беше точна от тройката и оформи крайния резултат на 86:68 в полза на дунавки.

30 точки реализира Кристина Сантяго и направи 9 борби. Зорница Костова и Мерике Андерсон добавиха по 13 точки за победата. Цветомира Шаренкапова записа в актива си 11 точки и 8 борби, а Аманда Джонсън – 10 точки и 10 борби. Радостина Димитрова се отчете с 9 точки.

За домакините 22 точки вкара Милена Томова, а 21 - добави Камелия Михалкова.

Смятам, че трябва да сме много щастливи!“ сподели сред двубоя старши-треньорът на „сините феи“ Георги Божков. „Отново сме на финал, а от както аз съм треньор, това се случва за 7-ми пореден път от осем възможни до сега финала. Съдийството днес беше по-добро, доволен съм. Най-важното е да възстановим момичетата, които въпреки контузиите, стиснаха зъби и играха. Радостина Димитрова, например, днес игра с болка в коляното. През тези два дена, баскетболистките трябва да се възстановят емоционално и физически.“

Божков сподели още, че: „До някъде липсата на опит във важни моменти си казва думата, 7 от момичетата ми са твърде млади и допускат тактически доста грешки! Цветомира Шаренкапова, Кристина Сантяго и Аманда Джонсън направиха много силен мач. За Мерике Андерсон първата част на двубоя беше напрегната и силно емоционална, и тя игра твърде нервно. Добре че после успя да се върне в мача и да допринесе за успеха на отбора“ допълни Георги Божков коментара си за срещата.

Искам и да благодаря на феновете, които бяха дошли до Монтана, за да ни подкрепят! Зам. кметът Свилен Нейков също беше на трибуните и се радвам, че зарадвахме вярната ни агитка с победа!“

На 22-ри април в Бургас ще се изиграе последната среща между отборите на „Нефтохимик 2010“ и „Хасково 2012“ и тогава ще стане ясно срещу кого ще се изправят на финал „сините феи“.   



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha