Двуседмичните круизи на

Двуседмичните круизи на
Публикация   22:11     12 Апр, 2013 /     akcent.bg   /     496

С изпълнения на градския духов оркестър в неделя ще бъде посрещнат моторен кораб „Ариана”

 

      С изпълнения на градския духов оркестър в неделя ще бъде посрещнат моторен кораб  „Ариана”. Той акостира за първи път на русенското пристанище за този туристически сезон. Пасажерите ще бъдат приветствани по стара българска традиция с хляб и сол.

     

Със сто и дванайсет туристи, предимно германци, корабът е потеглил миналата събота от Пасау в посока делтата на река Дунав.

   

„Четиринадесет  дневните круизи са хит и през този туристически сезон. Нашите чартьори , освен кораб „Ариана, са ангажирали до нулевия километър на река Дунав и корабите ни „София” и „Русе Престиж”. За български туристи също сме осигурили място на борда по маршрута Русе-Пасау-Тулча-Русе. Очертава се един добър туристически сезон с максимално натоварване на шестте ни кораба”, каза госпожа Катя Стоянова - изпълнителен директор на „Дунав Турс” АД.

       

 В тази дестинация  туристите преминават през седем държави, като през всяка една от тях на борда се сервира храна, характерна за региона. В България готвачите приготвят кавърма, пълнени чушки, а десертът е баница.  Разходка из Русе и екскурзия до старата ни столица Велико Търново  са местата, които пасажерите посещават. При акостиране на пристанище Видин и Лом гостите на нашата страна се отправят към Плевен и Белоградчишките скали.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha