Зам. областният управител д-р Андриан Райков откри информационна среща по Дунавската стратегия

Зам. областният управител д-р Андриан Райков откри информационна среща по Дунавската стратегия
Публикация   22:10     11 Апр, 2013 /     akcent.bg   /     464

 

 

   Заместник областният управител д-р Андриан Райков откри информационен ден на тема „Стратегия на Европейския съюз за Дунавския регион – възможности за подготовка и финансиране на проекти”. Форумът бе организиран от МРРБ с любезното съдействие на Община Русе и имаше за цел да запознае заинтересованите страни с възможностите за подготовка и финансиране на проекти.

   В срещата, която се проведе в зала „Свети Георги”, взеха участие заместник министъра на регионалното развитие и благоустройството г-жа Николина Николова, кмета на Русе г-н Пламен Стоилов, зам.- кмета по европейско развитие Страхил Карапчански, а специален гост бе Карстен Расмусен - зам. ръководител на звеното за България в регионалната дирекция на Европейската комисия.

   Зам. областният управител поздрави присъстващите като пожела успех на форума и заяви, че се надява представената информация да бъде използвана пълноценно. Той отбеляза, че проектът на Областната стратегия за развитие е вече готов и съобразен с четирите стълба на Дунавската стратегия, а именно – свързаност, опазване на околната среда, постигане на благосъстояние и укрепване на дунавския регион.

   Възможността за реализация на проекти по Дунавската стратегия е от изключително значение за българските региони, които са едни от най-бедните по поречието на реката. Следващите информационни дни, които зам. - министър Николова ще проведе в качеството си на национално лице за контакт по стратегията, ще бъдат в градовете Силистра, Плевен, Видин и Велико Търново.

    



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha