Четвъртък, 19 Септември 2024

Кметът кани побретимените градове на Русе за участие в лекотлетически турнир "Младост"

Кметът кани побретимените градове на Русе за участие в лекотлетически турнир
Публикация   02 Апр, 2013   /     akcent.bg   /     195

 

 

        

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов изпрати покана до побратимените на Русе градове за участие във възобновения Международен лекоатлетически турнир за юноши и девойки „Младост“. Състезанието ще се проведе на 18 май 2013 година, на реновираната лекоатлетическа писта на Градския стадион, под патронажа на кмета на Русе. Покани за участие са изпратени до градовете Гюргево (Румъния), Сент Уан (Франция), Волгоград (Русия), Симферопол (Украйна), Перистери (Гърция), 11 столичен район Уйбуда (Унгария), Трогир (Хърватска), Биелина (Босна и Херцеговина) и Хуй Нан (Китай).

Събитието се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“, със съдействието на Община Русе и Българската федерация по лека атлетика. В състезанието ще вземат участие спортисти на възраст между 13 и 17 години. Целта на турнира е да съхрани традициите и да популяризира леката атлетика сред младите.

Гости на турнира ще бъдат звезди на леката атлетика като Софка Попова, Анелия Нунева, Христо Марков, Евгени Игнатов, Петя Пендарева, Росица Стаменова, Николай Раев, Венелина Венева.

Наградният фонд на състезанието е 4000лв.

Повече информация за събитието можете да намерите на официалния сайт на Международен лекоатлетически турнир „Младост“: http://turnir-mladost.org/



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha