Четвъртък, 19 Септември 2024

„Дунав 8806“ с безапелационна победа

Публикация   02 Апр, 2013   /     akcent.bg   /     434

 

При резултат 88:52 (28:6) - (18:17) - (22:12) - (20:17) завърши първата среща на „Дунав 8806“ от плейофните серии на НБЛ срещу отбора на „Рилски спортист“.

Стартовата петица на Георги Божков беше в състав: Радостина Димитрова, Кристина Сантяго, Мерике Андерсон, Зорница Костова и Цветомира Шаренкапова. В игра се включиха много сериозно и останалите момичета: Виолина Кочева (32 мин.), Маргарита Илиева (22 мин.), Радина Кордова (12 мин.) и Ива Терзиева (19 мин.). На терена не излезе Аманда Джонсън, която почива и този мач.

За „Рилски спортист“ стартовата петица беше в състав: Ан Фаръл, Еми Ушагелова, Цветелина Николова, Вероника Джикова и Моника Тодорова.

Радостина Димитрова откри резултата от тройката и последва тотално надмощие на дунавки на терена. До края на първата десятка Димитрова отбеляза още една тройка, а Зорница Костова и Мерике Андерсон също се разписаха от трите точки. Това доведе до 28:6 в края на първата четвъртина на срещата. Дунавки запазиха огромната разлика и през втората част на мача (46:23), въпреки че момичетата от Самоков се постараха да се върнат в играта, като отбелязаха с 1 точка по-малко от домакините (18:17).

След почивката превъзходството на „Дунав 8806“ на игрището продължи, дори и с младите попълнения, които влязоха в игра. С отлична игра те не допуснаха разликата в резултата да бъде намалена. В четвъртата десятка на двубоя „Рилски спортист“ се постараха максимално и вкараха 3 точки по-малко (20:17) от съперника. И все пак резултатът 88:52 беше достатъчно красноречив за играта на двата отбора.

Кристина Сантяго, която беше обявена за най-полезната баскетболистка на редовния сезон, завърши с 21 точки и 9 борби. С 18 точки се разписа Виолина Кочева, а с 16 точки завърши Радостина Димитрова. Мерике Андерсон добави 15 точки за успеха на „сините феи“, а Зорница Костова – 8.

За „Рилски спортист“ Вероника Джикова завърши с 14 точки и 9 борби, а 11 добави Ан Фаръл.

    Следващата среща между двата отбора ще е в Самоков на 4-ти април (четвъртък) и при успех баскетболистките на Георги Божков ще се класират на полуфинал, тъй като се играе до две победи от три мача.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha