Четвъртък, 9 Май 2024

Дунав Турс АД даде начало на корабоплавателен сезон 2013

  Дунав Турс АД даде начало на корабоплавателен сезон 2013
Публикация   21:59     21 Март, 2013 /     akcent.bg   /     472

    На първа пролет  м/к Ариана на русенското дружество "Дунав турс"  АД ще даде старт   на новия туристически сезон.  Корабът ще тръгне от германския град Пасау и ще е с немски туристи. До началото на април ще потеглят и останалите кораби на дружеството, като м/к  „Русе”, „София”, „Русе Престиж” и „Ариана” ще пътуват по р. Дунав, а корабите „Хайнрих Хайне” и „Елегант Лейди ще плават в релацията по реките  Рейн- Майн , както и по плавателните реки в Холандия, Белгия, Швейцария и Франция .

  "През тази година очакваме и ръст на пътниците.  Големи са изискванията на чуждестранните партньори за храната на борда. Разработени са изцяло нови менюта, а снабдяването с продукти отново е поверено на италианска компания. В анимационната програма също има нови моменти- барманско шоу, в което активно ще се включат пасажерите, дегустация на български вина и ракии. Традиционно на Великден на туристите се демонстрира боядисване на яйца, както и правенето на козунаци", каза г-жа Катя Стоянова, изпълнителен директор на дружеството.

  Голям е интересът на българските туристи към круизния туризъм. За тях има атрактивни и достъпни цени, като новост през този сезон е качване от Русе и Видин, както и шестнайсет дневен круиз Русе -Делтата на река Дунав- Пасау- Русе.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още