Четвъртък, 19 Септември 2024

„Дунав 8806” ще се изправи срещу „Хасково 2012”

„Дунав 8806” ще се изправи срещу „Хасково 2012”
Публикация   21 Март, 2013   /     akcent.bg   /     423

 

В събота, 23-ти март, от 18.00 часа в зала „Дунав“ ще се играе среща между отборите на „Дунав 8806“ и „Хасково 2012“. След като в двубой от 19-ти кръг дунавки паднаха от хасковлийки с 59:56, като гости, в събота е време за реванш.

„Посрещаме отбора на „Хасково 2012“, който е с променена селекция,“ каза по повод предстоящия мач старши-треньорът на „сините феи“ Георги Божков. Русенските фенове все още не са виждали в действие двете нови попълнения на тима от Хасково: латвийката Анита Тейлане и сръбкинята Николина Николич.

Високият 196 см. център Телайне има впечатляваща визитка. Започнала е да играе баскетбол в родната Рига в РТУ “Клондайк”, а след това се състезава в европейски страни. Играе в Германия във “Волфенбютел”, после отива в Испания във втородивизионния “Бургос”, от където се прехвърля в Швейцария. Тейлане играе и в Румъния, където се засича с друга състезателка на “Хасково 2012” – Амра Мехмедич. Прави силни сезони в Унгария и определено ще бъде предизвикателство за преодоляване за дунавки, както и атрактивна за гледане за русенските фенове.

Другото попълнение – Николина Николич, е родом от Белград. Последният отбор, за който се е състезавала, е хърватският “Риека”, а преди това е обличала екипа на румънски тим. Високата 178 см. играе като атакуващ гард и е част от националия отбор на страната си до 20 години.

„Разчитаме на сериозната подкрепа на нашите фенове, още повече, че мачът определено ще е интересен и оспорван. Публиката ни все още не е виждала отбора на Хасково в този състав и ще стане свидетел на добър баскетбол,“ каза още Георги Божков.  

Стана ясно още, че след мача с „Нефтохимик 2010“ до ръководството на БК „Дунав 8806“ е изпратено писмо от съдийската комисия с предупреждение за глоба. Причината е поведението на част от публиката по трибуните срещу съдийския екип, по време на мача. Президентът на клуба Красимир Трифонов призова феновете към уважително отношение и избягване на обидни квалификации, защото при следващ такъв случай, клубът ще понесе глоба.    



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha