Събота, 27 Април 2024

В края на зимата се зачеват най-много бебета

В края на зимата се зачеват най-много бебета
Публикация   21:56     15 Март, 2013 /     akcent.bg   /     398

 

В края на зимата и началото на пролетта е идеалното време за зачеване, тъй като според израелски учени мъжете са най-плодовити точно тогава.

В изследването участват над 6000 мъже, подложени на лечение за безплодие. Резултатите показват, че през зимата сперматозоидите започват да се движат по-активно, поради което е много по-вероятно да оплодят яйцеклетка. Това обяснява защо и по-голяма част от бебета се раждат през есента.

Това заключение е изключително важно за представителите на силния пол, които искат да имат деца, но по здравословна причина не могат. Около 5000 от участниците в експеримента имали нормално количество сперматозоиди, а 1500 души страдали от нисък брой, което намалява вероятността от оплождане.

Установено е, че през зимата броят им неколкократно се увеличава, включително скоростта, с която те се движат. В началото на пролетта вероятността от забременяване започва да намалява. На тези, които имат проблеми със зачеването, лекарите препоръчват да правят най-усърдни опити през студените месеци.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha