Понеделник, 3 Юни 2024

Традиционният Виенски бал в София с вход 200 лева

Традиционният Виенски бал в София с вход  200 лева
Публикация   16:17     12 Фев, 2011 /     akcent.bg   /     578

Светското събитие се открива в хотел Шератон с танц полонеза


 

11-тото издание на традиционния Виенски бал се провежда днес в столицата. Първото издание датира от  2001 г., като последното  ще премине под знака на Дунавското сътрудничество с мото: "Силата на реката. Движението обединява" и е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и посланика на Австрия в България Герхард Райвегер. Организатори са Виенският клуб в София и австрийското посолство.

Почетен гост ще бъде посланикът на Унгария в България Юдит Ланг, тъй като Унгария председателства Европейския съюз от началото на 2011 г.

Тържественото откриване е с полонеза. За гостите ще има среднощна програма, томбола, виенска кухня и музика. Кувертите са по 200 лв. за голямата зала и 120 лв. за малката зала. Студентите ще плащат само 50 лв., в които не е включена галавечеря, но се предвижда консумация.

В програмата ще участват оркестърът на Държавен музикален и балетен център с диригент Борис Спасов, балет "Вая", както и солистите Калуди Калудов, Мариана Арсенова и Анна Дитри.

Водещи ще бъдат Венелин Петков и Кристина Баксанова от бТВ.

За доброто настроение в среднощните часове ще се погрижат групите БТР и "Мастило". С приходите от бала ще бъде купена апаратура за рехабилитационния център "Алекса" в столицата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha