Четвъртък, 19 Септември 2024

Кметът Стоилов призовава тенис клубовете за помирение

Публикация   11 Март, 2013   /     akcent.bg   /     416

 

 

 

По инициатива на кмета Пламен Стоилов, днес в Община Русе се проведе среща между представители на Тенис клуб – Русе и Тенис клуб „Приста 2011“. На нея присъстваха и заместник-кметовете Иван Григоров и Свилен Иванов, директорът на ОП „Спортни имоти“ Веско Богданов, председателят на Постоянната комисия по икономическа и инвестиционна политика към Общински съвет – Русе Димитър Кънчев и членът на Постоянната комисия по младежта и спорта д-р Пламен Кожухаров. Клубовете бяха представлявани от техните председатели – Даниел Джумалийски на Тенис клуб – Русе и Цветомир Бенев на Тенис клуб „Приста 2011“, както и от членове на Управителните съвети, треньори и спортисти.

Поводът за инициираната от Стоилов среща е възникналото напрежение между двата клуба във връзка с ползването на тенис кортовете в Парка на младежта. Кметът заяви, че е готов да внесе на априлската сесия на Общинския съвет предложение за изваждане на тенис кортовете от списъка на спортните обекти, които се дават под наем. По думите му, така ще се даде възможност и на двата спорещи клуба да ползват базата при равни условия. Той беше категоричен, че няма да позволи общинска спортна база да бъде ползвана за лични облаги, в ущърб на русенци.

Стоилов допълни, че създалото се напрежение между двата клуба се отразява и върху техните състезатели и най-вече върху децата и призова клубовете да се помирят, защото по думите му „целта на спорта е да възпитава морални ценности“. Кметът заяви готовността си Община Русе да стопанисва тенис кортовете и те да се ползват по график, изготвен съвместно от двата клуба.

Клубовете имаха възможност да изложат аргументите си за възникналия между тях спор. Представител на „Нетуоркс България“ заяви готовността на фирмата да инвестира в модернизиране на базата, ако тенис кортовете бъдат отдадени за ползване на Тенис клуб – Русе за 10 години. Стана ясно, че има и Инициативен комитет от 10-тина русенски фирми, които са заявили готовност да финансират дейността на Тенис клуб – Русе, както и модернизирането на спортната база при горепосочените условия.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha