Четвъртък, 19 Септември 2024

Пацони“ подкрепя турнира за "Купа България"

Пацони“ подкрепя турнира за
Публикация   19 Фев, 2013   /     akcent.bg   /     910

Първите обекти на „Пацони“ започват да работят през далечната 1999 година, а през 2005 г. отваря врати първият голям супермаркет. По този образец вече работят 18 супермаркета, като 10 от тях са в Русе, а останалите са в околни населени места. „Пацони“ работи само с български производители и дистрибутори и не внася от чужбина специални марки. 

Пламен Здравков, е бивш спортист, бил е и професионален футболен съдия, преди да стане Собственик на верига супермаркети „Пацони“. Той е един от спонсорите на Купа България и сподели своите мотиви да подкрепи турнира:

„Подкрепих турнира, защото отборът „Дунав 8806“ го заслужава, а и тази година Купата отново ще се играе в Русе, което е чудесно. Като местен бизнесмен и човек, свързан със спорта, няма начин да не се присъединя към екипа на спонсорите. В годините назад съм оказвал подкрепа на доста спортове в града, като например футболния отбор „Дунав“. Сега подпомагам финансово дечица, които се занимават със спортна стрелба. Женският баскетболен отбор, обаче, на този етап е единственият тим в Русе, който постига реални успехи и заслужава подкрепа!

Фен съм на баскетболната игра и се радвам, че момичетата на Георги Божков носят само позитиви за града ни. Смятам, че основните фигури, които трябва да помагат на отбора са Общината на първо място и сериозните фирми от града. Тогава отборът ще продължи да бъде успешен и мотивиран за победи. Колкото повече бизнесмени се включат в екипа на спонсорите, толкова по-добър ще става и „Дунав 8806“.

В момента главната ми инвестиционна цел са Халите, за които ще участвам в обявения търг. Те са лицето на русенския бизнес, а ние сме единствената местна верига супермаркети. Готов съм, ако спечеля търга, да отделям допълнително средства за подкрепата на женския баскетболен отбор,“ твърдо заяви Пламен Здравков.    

  Георги Божков изказа своите благодарности към Пламен Здравков за подкрепата и припомни, че преди години, когато отборът е бил в сериозна финансова криза, Здравков е бил един от хората, които изправили „Дунав 8806“ на крака: „Когато клубът беше фалирал, той помогна много. Аз го познавам от скоро, но не мога да пропусна този факт и възможността да му благодаря за подкрепата,“ каза старши-треньорът на „сините феи“. „Благодарение на него и на още няколко фирми, отборът продължи да се развива. Радостното е, че настоящите спонсори са един екип, те са приятели по между си и имат доверие в ръководството на клуба,“ допълни Божков.

   Вече стана ясно и кои отбори ще играят първи в събота, 23-ти февруари. Двубоят от 16.00 часа ще бъде между „Нефтохимик 2010“ и „Левски“, а в 18.00 часа „Дунав 8806“ ще се срещне с победителя от днешния мач между „Монтана 2003“ и „Хасково 2012“.

     Билети за турнира Купа България вече се продават на касата на „Нетуоркс България“, ул. „Борисова“, сервиз „Милков“, като един билет важи за два мача в рамките на деня и е на цена 6 лв.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha