Четвъртък, 19 Септември 2024

Рубишипс ООД разширява своя флот и превозни възможности

Рубишипс ООД разширява своя флот и превозни възможности
Публикация   19 Фев, 2013   /     akcent.bg   /     555

 

 

 

От 14 февруари 2013г Рубишипс ООД разшири своя флот и превозни възможности чрез закупуването на нов самоходен кораб и поемането на мениждмънт на модерен тласкач . По този начин корабната компанията ще отговори на нарастналия интерес от страна на клиентите си към транспортите, извършвани от фирмата.

 

М/к Рубишипс XIII е най-новият кораб във флотилията на компанията – самоходен кораб с дължина 95 м и ширина 9,50м. Товароносимост: 1800 тона; капацитет: 2300 куб.м. Корабът е построен в Холания през1971г и напълно реновиран през 2004г.

 

Със своите 1300 конски сили, м/к Рубишипс XIII ще поддържа и разширява транспортната линията между България и Австрия и Германия.

 

Тази седмица корабът се очаква да отплава натоварен от Холадния за Русе.

 

 

Модерният тласкач HERKULES X, собственост на партньорите от Империал Холдинг Дуисбург, е вече в експлоатация в района на Виена. Той ще бъде управляван изцяло от Рубишипс ООД. Екипажът се състои от българи, служители на корабната компания. За период от 4 месеца, до юни 2013г, тласкачът ще работи по транспортен договор на Multinaut Donaulogistik, Виена.

 

До този момент така добре  оборудван тласкач в техническо и навигационно ниво, не е работил до този момент на Дунав.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още