Национална АНТИСПИН кампания в община Русе под мотото "ЖИВОТЪТ Е БЕЗЦЕНЕН"

Публикация   21:42     12 Фев, 2013 /     akcent.bg   /     198

С отбелязването на „14 февруари - Денят на влюбените” ще се осъществи вторият етап на Националната АНТИСПИН кампания в община Русе под мотото "ЖИВОТЪТ Е БЕЗЦЕНЕН", насочена към младите хора. Целта е да се повиши мотивацията им за изграждане на отговорно сексуално поведение като ключов фактор за добро репродуктивно здраве.

В рамките на регионалната информационна  кампания организаторите отправят и следното послание:„ПРЕЗЕРВАТИВЪТ СТРУВА СТОТИНКИ, А ЖИВОТЪТ Е БЕЗЦЕНЕН".

По повод Денят на влюбените, Програма ”Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, с изпълнители по съответните компоненти – сдружение „Център Динамика”, БЧК Русе, сдружение „Здравеопазване и превенция на хора в риск” и РЗИ – Русе, в партньорство с Община Русе организират редица инициативи.

И тази година 14 февруари е повод да поговорим за сексуалната култура на младите хора, за опасността от СПИН и другите сексуално предавани инфекции.

Все пак  да не забравяме, че живеем във време на СПИН! Да си напомняме, че единственият начин, известен до сега за предпазване от вируса, причиняващ СПИН, е използването на презерватив!

 

Мероприятията в кампанията са свързани с превенция на рисковото поведение сред младите хора и започват на 13.02.2013 г.

 

13. 02.2013г., от 14,30 до 15.30 часа в Средношколско общежитие:

·    Информационна програма, изнесена от младежкия клуб ”Домино” към Сдружение „Център Динамика”;

·    Изнесена акция на КАБКИС - за безплатно изследване и консултиране;

·    Предоставяне на информационни материали и презервативи;

 

14.02.2010г., от 10.30ч. до 11,00 часа в МГ ”Баба Тонка”:

·                     фоайе на МГ ”Баба Тонка” – презентация на видеостена, мултимедийни презентации на тема ХИВ/СПИН и СПИ, изложба за електронна валентинка и  ръчно изработена картичка.

·                     Предоставяне на информационни материали и презервативи;

14.02.2013г. от 16,00 до 19,00 часа в МЕГАМОЛ РУСЕ:

·                     Изнесена акция на КАБКИС – за безплатно изследване и консултиране;

·                     Предоставяне на информационни материали, презервативи от младежкия клуб ”Домино” към Сдружение ”Център Динамика” и доброволци от БМЧК Русе

·                      Мултимедийни презентации

·                      Флашмоб

·                      Снимки за влюбени двойки

·                      Конкурс за най-атрактивна двойка

 

От  14,00ч. до 15:30 часа в центъра на град Русе, под „Дървото на влюбените” ще бъде поставено голямо сърце, на което ще бъдат окачени снимки на влюбени двойки. Доброволци на БМЧК – Русе ще раздават късмети и валентинки на влюбените. След това доброволците ще се присъединят към инициативите в МЕГАМОЛ – Русе.

·                     15.02.2013 доброволци на БМЧК – Русе ще направят лекция на тема „Превенция ХИВ/СПИН” пред деца от ресурсния център към Комплекса за социални услуги за деца и семейства.

18.02.2013г. от 09,00ч.- Русенски университет

·                     изнесена акция на КАБКИС

·                     Предоставяне на информационни материали и презервативи;



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още