Новият председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина е зам.-министър д-р Минчо Вичев

Публикация   21:40     07 Фев, 2013 /     akcent.bg   /     500

 

Правителството одобри промени в състава на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Според Правилника за устройството и реда за работа на Комисията на всеки две години една втора от състава й се обновява.

Новият председател на комисията е заместник-министърът на здравеопазването д-р Минчо Вичев. Той е завършил Медицинска академия и има специалности по „Акушерство и гинекология” и „Здравен мениджмънт”. Д-р Вичев има над 10 години опит като изпълнителен директор на МБАЛ-Русе. Владее английски, руски и арабски език.

За членове на комисията са избрани: доц. Георги Момеков, д-р Мария Попова-Кираджиева, Цветелина Дешкова, Асен Георгиев, д-р Диана Чинарска и Наталия Нинова.

Доц. Момеков е представител на Министерството на здравеопазването. Той е магистър-фармацевт, доктор по фармакология и специалист по Клинична фармация. Към настоящия момент е преподавател във Фармацевтичния факултет на Медицински университет - София. Д-р Мария Попова-Кираджиева, която е директор на дирекция „Контрол на лекарствените продукти” в Изпълнителната агенция по лекарствата, е с придобита специалност по фармакология. Цветелина Дешкова, която е главен юрисконсулт в дирекция „Правна” в Националната здравноосигурителна каса, е магистър по публична администрация и със специализация по здравен мениджмънт. Представител на организациите за защита правата на пациентите в комисията става юристът Асен Георгиев, представител на Федерация „Български пациентски форум”. Д-р Диана Чинарска е новият представител на Българския лекарски съюз в Комисията по прозрачност. Тя е лекар с дългогодишен опит, към момента – общопрактикуващ лекар със специалност „Вътрешни болести”. От страна на Министерството на труда и социалната политика за участие в Комисията по прозрачност е определена Наталия Нинова, директор на дирекция „Финанси”, магистър с квалификации на икономист и педагог.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha