Понеделник, 6 Май 2024

До края на 2013 г. в България внедряват най-високите медицински технологии

До края на 2013 г. в България внедряват най-високите медицински технологии
Публикация   21:31     13 Ян, 2013 /     akcent.bg   /     440

До края на 2013 г. в България ще могат да се ползват най-високите технологии от световната медицинска практика

 

До края на 2013 г. в България ще могат да се ползват най-високите технологии от световната медицинска практика, обяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова в предаването „Нека говорят с Росен Петров" на бТВ.

 По думите на министър Атанасова, един от големите приоритети в министерството е диагностиката и лечението на онкологичните заболявания. Тя припомни, че още през 2009 г. правителството е приело концепция за борба с онкологичните заболявания и се работи непрекъснато в тази посока.

Разработени са проекти с помощта на европейските фондове на стойност 148 милиона лева за обновяване на лечебните заведения с фокус онкологичните заболявания. Проектите са стартирани и до края на настоящата година се очаква да бъдат финализирани, допълни тя. Друг голям проект, също финансиран от Европейския съюз - „Спри и се прегледай", е насочен към диагностика на онкологичните заболявания.

 Като основни приоритети на министерството до края на мандата Десислава Атанасова посочи реализирането на проекти с европейско финансиране, инвестиции в лечебните заведения, превенция на заболяванията и подобряване качеството на здравеопазването.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още