Понеделник, 16 Септември 2024

Трима студенти от Стопанска академия завоюваха четири медала от държавното първенство по карате

Трима студенти от Стопанска академия завоюваха четири медала от държавното първенство по карате
Публикация   21 Ноемв, 2012   /     akcent.bg   /     408

 

 

Трима студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участваха в държавното студентско първенство по карате и завоюваха четири медала. В надпреварата, организирана от Асоциацията за университетски спортове „Академик” се включиха над 40 състезатели от седем висши учебни заведения. 

Пламен Диков от 4 курс, спец „Аграрна икономика” завоюва златен медал в дисциплината „кумите” до 60 кг. Пламен е национален състезател, включен е в състава на националния отбор и ще представлява България на световното първенство по карате в Париж на 24 ноември 2012г.

С два бронзови медала от първенството се завърна Цветомир Димитров – магистър по Информационни технологии в бизнеса. Той зае трето място в дисциплината „кумите” до 84 кг. и в дисциплината „ката”.  Бронзов медал в колекцията си от отличия добави и Верони Маринов,  магистър по Бизнеспланиране, като завоюва трето място в дисциплината „ката”. 

„И тримата студенти са активни състезатели, които за пореден път представят Стопанска академия в национална проява и отново заемат призови места” – коментира техния треньор и ръководител сенсей Марин Маринов.

Освен карате, от бойните спортове в Стопанска академия се развива и кик бокс. В тазгодишното държавно първенство по кик бокс, свищовските студенти, водени отново от  сенсей Марин Маринов завоюваха пет медала – два златни, един сребърен и два бронзови.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha