Четвъртък, 2 Май 2024

Разкриха тайната на дълголетието

Разкриха тайната на дълголетието
Публикация   21:12     19 Ноемв, 2012 /     akcent.bg   /     474

Хората от край време търсят тайната на дълголетието. Ер тя вече е разкрити. Простата формула за дълъг живот е куче, щастлив брак и верни приятели. Това показва изследване, започнало в далечната 1940 г., съобщава в. „Дайли мейл”. Над 200 американци са били наблюдавани от малки до напреднала възраст. Оказало се, че дълголетието е свързано повече с щастието, отколкото със социалния статус.

   Ръководителят на изследването Джордж Вейлант от Харвардския медицински институт коментира пред радио Би Би Си 4, че взаимоотношенията са ключът към щастието и дълголетието. Доказателство за това е, че само четирима от 31 самотни хора в изследването все още са живи, докато това се отнася за над една трета от онези, които често имали контакти с хора в обкръжението си.

   Изследването разкрива също, че бракът носи по-голямо удовлетворение след 70-годишна възраст и че начинът, по който стареем, след като прехвърлим 80-те, е свързан повече с навиците преди 50-годишна възраст, отколкото с гените.

   Учени от Кралския университет в Белфаст заключиха, че кучето усилва човешката имунна система, предотвратява възможността стопанинът му да се разболее и му помага да се възстанови по-бързо след заболяване.

   Друг важен фактор за щастието е домашния любимец, като кучето носи радост на своите собственици почти колкото и децата. Предишно изследване показа, че притежаването на домашно куче подобрява повече физическото и психичното състояние, отколкото притежаването на домашна котка.Собствениците на кучета освен това имат по-ниско кръвно налягане и по-ниско ниво на холестерола.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha