Понеделник, 16 Септември 2024

Росен Даскалов трети в Е – МАХ и първи с РАДИКАЛ-а на писта, ще съди Митьо Полицая

Росен Даскалов трети в Е – МАХ и първи с РАДИКАЛ-а на писта, ще съди Митьо Полицая
Публикация   18 Ноемв, 2012   /     Р. Николаев   /     696

Илия Царски шампион на България, Румен Дунев- втори


Пилотът на „Автоцар Рали Тийм” Илия Царски спечели шампионската титла на България на писта. Царски триумфира този сезон и с титлата в планинския шампионат.
Ресдиректорът на състезанието Димитър Николов- Полицая не даде право да стартира на Даскалов да застане в стартовата решетка заради угаснал двигател на РАДИКАЛА, вместо да го остави последен. Според Даскалов той е успял две минути по- късно да накара електрониката да заработи. В същото време неговият е екип е проверил в правилника, че няма такава точка, която да го изкарва принудително от старта и затова ще го съди за две състезания по 10 000 лева /същата ситуация се получи и на пистата във В. Търново/.

Отново връщаме хора във федерацията , които проваляха до миналата година автомобилния спорт, коментира ситуацията Даскалов. И на всичко отгоре го викат го в секретариата на състезанието като го  сплашат и му връчват  документ за глоба от 1000 лева. В същото време един от съдиите - Славейков признава, че Димитър Николов- Полицая не е прав.


 

Царски с „Мицубиши" в Е макс спечели 7-ия кръг от Националния шампионат на затворен маршрут за 2012 г. на писта Хасково,с което и спечели и шампионската титла на затворен маршрут за 2012. Втори остана Росен Даскалов с БМВ М 5. На старта го изпревари Бенчев и Пламен Камбуров с Мицубиши. След няколко завоя изпреварва Калин и доста се „бутат” заедно.  Трети Калин Бенчев със „Субару”.
   Румен Дунев счупи турбина и така не усха да завърши състезанието. Илия Царски коментира, че шампионатът е бил много оспорван, като на него и екипа му е било доста трудно, тъй като са се състезавали и в планинския шампионат. До средата на шампионата на писта Румен Дунев е успял да натрупа аванс в класирането от 25 точки, но след това Царски и екипът му са успели да обърнат развоя на шампионата. Илия Царски заяви, че ключовият момент са били четирите му поредни победи, след които е повел със 17 точки. Според него е имал превъзходство във втората половина на първенството и логично е спечелил и титлата.

 





Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha