Понеделник, 20 Май 2024

Празник на русенското младо вино в "Кралска закуска"

Празник на русенското младо вино в
Публикация   21:10     14 Ноемв, 2012 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     326

Винарски къщи и имена от обществения живот и бизнеса ще представят свои елексири

Първата по рода си дегустация на млади вина и отбелязване на празника на младото вино Божоле ще се проведе в четвъртък /15 ноември/ от 19 часа в клуб- ресторант „Кралска закуска”,

След представянето на участниците ресорните представители на местната и държавна власт ще връчат  грамоти на участниците- ентусиасти в това начинание.

 

   Със свои уникални продукти участие  до момента са потвърдили винарските къщи „Левента”, „Райнов и синове”, „Брани”, изба „Две могили”, „Младенова изба”- Тутракан, както и видни производители – Христо Тороманов, Пламен Цветков, Росен Коев и др.

 

Идеята и инициативата е на www.akcent.bg, който има специализиран раздел за виното и следи развитието на бранша в региона и в по-мащабен план.

С организирането на това събитие се търси възможност за популяризиране на винопроизводителите от региона, за насочване на интересите на русенци в областта на винопроизводството и докаже възможностите на Русе и региона в тази област.

Преди представянето на местните винени елексири гостите на тази проява ще опитат вкуса на френското Божоле, превърнало всеки трети четвъртък от годината от чисто френски празник на младото вино в световен.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha