Четвъртък, 16 Май 2024

„Морска администрация” организира национална среща за развитие на пристанищата по река Дунав

Публикация   21:08     07 Ноемв, 2012 /     akcent.bg   /     498

 

Изпълнителна агенция „Морска администрация” организира национална среща за развитие на пристанищата по река Дунав. Събитието ще се проведе в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията утре, 8 ноември, от 9 часа в залата на 5-я етаж. Форумът е част от проект DaHar – „Развитие на пристанищата по река Дунав”.

 

Форумът ще бъде открит от изпълнителния директор на Морска администрация к.д.п. Сергей Църнаклийски и в него ще вземат участие представители на изпълнителната власт, на професионални транспортни обединения и асоциации, на бизнеса и др.

 

Проектът DaHar – „Развитие на пристанищата по река Дунав” се изпълнява по Оперативна програма за трансгранично сътрудничество „Югоизточна Европа 2007 – 2013” . Целта е да се проучи потенциалът на дунавските пристанища (специализиране и строеж на контейнерни и ро-ро пристанищни терминали), да се изработи обща стратегия за насърчаване на транспортната логистика в региона и да се подобрят икономическите показатели на населените места по река Дунав.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha