Понеделник, 16 Септември 2024

Две шампионски титли за русенци след Рали Хеброс

   Две шампионски титли за русенци след Рали Хеброс
Публикация   29 Окт, 2012   /     akcent.bg   /     482

Екипажите на АСК Хоби-Кар и АСК Булкам, заеха престижните втори места в класове- Х4 и А6

 

Екипажите на АСК Хоби-Кар- Пламен Панталеев и Васко Христов, и АСК Булкам- Михаил Симеонов и Васил Георгиев, заеха престижните втори места в съответните класове- Х4 и А6 на 41-вото международно Рали Хеброс, което се проведе на 26 и 27 октомври в района на Пловдив и Асеновград. Като последен кръг от националния рали шампионат, точките получени от русенските екипажи бяха достатъчни, за да получат те шампионските титли.

 

Екипажът на АСК Хоби-Кар взе участие с Фолксваген Поло, прототип на дългооочаквания WRC аавтомобил на марката. Отборът е известен с атрактивните и конкурентноспособни автомобили произведени от тях. Няколко отбора от Холандия и Дания са проявили интерес към този автомобил, след високите резултати от сезон 2012.

Екипажът Пламен Панталеев и Васко Христов се състезават заедно от 2011 г. и това е първата шампионска титла за тях. Пламен Панталеев е шампион на България на писта от 2000 г.

 

Екипажът на АСК Булкам е другият русенски отбор, който може да се похвали с екипаж шампион на България. Михаил Симеонов и Васил Георгиев се състезават заедно от началото на този сезон с автомобил Опел Корса в клас А6. Екипажът може да се похвали и с най-младия пилот в историята на българския автомобилен спорт. Михаил е едва на 16 и вече шампион на България. Въпреки високите спортни резултати, той не загърбва образованието си, където също бележи високи резултати. Очакваме с нетърпение да видим как ще се развие младия пилот и му стискаме палци за следващия сезон.

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha