В Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ се проведоха дейности по проект „Работодатели влизат в час“. С представители на Culinary Arts Institute удоволствие да се запознаят имаха учениците от 11.Г клас, които се обучават по професия „Готвач“ - специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“.
Хю Бутен - програмен директор и главен готвач инструктор и Гергана Ценова -координатор отдел ,, Прием и маркетинг“, запознаха учениците със специалностите в университета и уменията, които се придобиват там.
В кулинарния урок се включиха и двама студенти – Светослав Александров и Стефани Коева, бивши възпитаници на Професионална гимназия по туризъм – Русе.
Стефани Коева приготви десерт – баница каноли с карамел от боза и еспума от боза.
Светослав Александров изработи хляб с квас, поднесен с домашно масло с горгонзола и шарена сол.
Шеф Хю Бутен презентира основно ястие – модерна версия на каварма.
Ястията бяха дегустирани от учениците на Гимназията, които имаха възможност да задават въпроси, свързани с рецептите и иновативните кулинарни техники, и да получат изчерпателни отговори.
Училищното ръководство благодари на участниците и им желае професионални успехи!
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай