Четвъртък, 4 Декември 2025

ПГ по туризъм впечатли с любимите на Буров зелеви сарми на първия Празник на Сливополската туршия

ПГ по туризъм впечатли с любимите на Буров зелеви сарми на първия Празник на Сливополската туршия
Публикация   04 Дек, 2025   /     akcent.bg   /     9

Гимназистите бяха подготвили и традиционни коледни сладки с мед и джинджифил, красиво декорирани с празнични украси от фондан.

   На 3 декември площадът пред общината в Сливо поле се изпълни с празнично настроение, светлини и много усмивки. Тържественото запалване на Коледната елха събра жители и гости на града, които заедно дадоха начало на коледните тържества.

   Тази година празникът бе още по-специален, защото за първи път се проведе Празник на Сливополската туршия – инициатива, която напълно отразява духа и традициите на района, известен от години със своето зеленчукопроизводство. Идеята бързо спечели симпатиите на хората и се превърна в чаровен акцент към коледното събитие.

В подкрепа на празника се включиха и представителите на Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, които впечатлиха всички с кулинарните си умения. Учениците приготвиха вкусни зелеви сарми с кълцано месо, направени със Сливополско зеле – същите, каквито някога били любими на Атанас Буров. Ароматът и вкусът им привлякоха голям интерес сред посетителите.

   Освен това гимназистите бяха подготвили и традиционни коледни сладки с мед и джинджифил, красиво декорирани с празнични украси от фондан. Прелестните изделия бяха презентирани на щанда на училището от Иляйда Феим и Ебру Реджеб от 12.А клас, които с усмивка подаряваха коледните лакомства на посетителите.

   Кметът на Сливо поле поздрави младите участници, благодари им за красивите и вкусни изделия и подчерта значението на подобни инициативи, които съчетават традиция, младост и местна идентичност.

   Така Сливо поле не само запали своята Коледна елха, но и постави началото на нова традиция, която обещава да се превърне в любимо събитие за местната общност.

  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още