Най- добрите специалисти от цялата страна събра 8-та педиатрична конференция

Най- добрите специалисти от цялата страна събра 8-та педиатрична конференция
Публикация   20:57     13 Окт, 2012 /     akcent.bg   /     455

 

 

 

 Осмата Русенска педиатрична конференция пе открита днес. Организатори на събитието са МБАЛ – Русе АД, съвместно с Катедрата по педиатрия към Медицински университет – Варна и Съюза на учените – Русе. 

Приветствия към организаторите и участниците поднесоха Десислава Атанасова – министър на здравеопазването, д-р Даниела Дариткова – председател на Парламентарната комисия по здравеопазване, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев и кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

Кметът Стоилов подчерта пред присъстващите необходимостта от съвместните усилия на държавната, местната власт и лекарското съсловие за повишаване качеството на българското здравеопазване.

Осмата Русенска педиатрична конференция е с българско и международно участие на педиатри и общопрактикуващи лекари. Темата на форума е „Горещи точки в педиатрията“. Програмата му включва над 25 лекции от водещи педиатри в страната от Медицинските университети в София, Варна и Плевен. В рамките на конференцията, своите продукти със щандове представят и над 30 фармацевтични фирми.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha