Понеделник, 20 Май 2024

БЦП на МСП ще представя Русе на туристическо изложение в Брюксел

Публикация   16:02     27 Ян, 2011 /     akcent.bg   /     447

   Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия бе избран да представя Русе и региона на Международното туристическо изложение Brussels Holiday Fair, което ще се проведе от 3 до 7 февруари 2011 в Брюксел.

Участието на изложението е по линия Дунавски компетентен център, на който Бизнес центърът е съучредител и член.

Бизнес центърът ще бъде представляван от Екатерина Йорданова и като част от Секторна група «Туризъм и културно наследство» на Enterprise Europe Network, ще представи гр. Русе, Русенски регион и Дунавския регион на България в рамките на щанда на Дунавски компетентен център. Тя ще изнесе презентация на тема «Туризъм и културно наследство в Русе». Представянето на Бизнес центъра ще включва още прожектиране на дигитален фотоалбум със снимки на природни, културни и исторически забележителности от българския регион на р. Дунав, както и уникални снимки на редки видове флора и фауна, още - брошури, дипляни и каталози, предоставени за целта от Туристически Информационен Център – Русе и Природен парк «Русенски Лом», както й  дегустация на вино.

Екатерина Йорданова ще вземе участие и в международната конференция «Дунавски диалог», която ще се проведе на 2 февруари в Брюксел, преди началото на панаира.

На туристическото изложение Brussels Holiday Fair България ще бъде представена и от Българската асоциация за алтернативен туризъм, която също е съучредител и член на Дунавския конмпетентен център.

Дунавският компетентен център е създаден през февруари 2010 в Белград с помощта на GTZ Сърбия, а съучредителите му, сред които и Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Русе, са представители на туристически фирми и организации, както и общини от държавите Сърбия, Хърватска, България, Румъния, Молдова и Украйна.

Целта му е да допринесе за интегрирането на интереси, проекти и дейности в сферата на туризма на страните учредители – Среден и Долен Дунав и да участва в разработването на устойчиво транснационално сътрудничество в сферата на туризма.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha