В Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ се проведоха дейности по проект „ Работодатели влизат в час“. С представители на Culinary Arts Institute удоволствие да се запознаят имаха учениците от 12.А клас, които се обучават по професия „Ресторантьор“/ специалност „Кетъринг“.
Хю Бутен - програмен директор и главен готвач инструктор, запозна учениците със специалностите в университета и уменията, които се придобиват там.
В кулинарния урок се включиха и трима студенти – Светослав Александров и Стефани Коева, бивши възпитаници на Професионална гимназия по туризъм - Русе, и Тома Горанов.
Стефани Коева приготви студено предястие - дъмплинг от цвекло с пълнеж от крема сирене и зелен лук, кръмбъл, пармезан и перли от лимон.
Светослав Александров изработи десерт - мус от черен шоколад със сладко от рози и сладолед със сладко от рози, приготвен с течен азот.
Амюз буш (от френски amuse-bouche) "комплимента от готвача" - хрупкав крекер с мус от сьомга и крема сирене, с жулиен от ябълка и хайвер от червено зеле, беше представен от Тома Горанов.
Шеф Хю Бутен презентира основно ястие - патешко магре в "су-вид" с шоколад и кафе, пюре от пащърнак, печен морков със сос от шоколад и кафе.
Ястията бяха дегустирани от учениците на Гимназията, които имаха възможност да задават въпроси, свързани с рецептите и иновативните кулинарни техники, и да получат изчерпателни отговори.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай