Вторник, 11 Март 2025

CULINARY ARTS INSTITUTE на гости на ПГ по туризъм- Русе

CULINARY ARTS INSTITUTE на гости на ПГ по туризъм- Русе
Публикация   11 Март, 2025   /     akcent.bg   /     106

Шеф Хю Бутен презентира основно ястие - патешко магре в "су-вид"

   В Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ се проведоха дейности по проект „ Работодатели влизат в час“. С представители на Culinary Arts Institute удоволствие да се запознаят имаха учениците от 12.А клас, които се обучават по професия „Ресторантьор“/ специалност „Кетъринг“.

   Хю Бутен - програмен директор и главен готвач инструктор, запозна учениците със специалностите в университета и уменията, които се придобиват там.

   В кулинарния урок се включиха и трима студенти – Светослав Александров и Стефани Коева, бивши възпитаници на Професионална гимназия по туризъм - Русе, и Тома Горанов.

   Стефани Коева приготви студено предястие - дъмплинг от цвекло с пълнеж от крема сирене и зелен лук, кръмбъл, пармезан и перли от лимон.

   Светослав Александров изработи десерт - мус от черен шоколад със сладко от рози и сладолед със сладко от рози, приготвен с течен азот.

   Амюз буш  (от френски amuse-bouche) "комплимента от готвача" - хрупкав крекер с мус от сьомга и крема сирене, с жулиен от ябълка и хайвер от червено зеле, беше представен от Тома Горанов.

   Шеф Хю Бутен презентира основно ястие - патешко магре в "су-вид" с шоколад и кафе, пюре от пащърнак, печен морков със сос от шоколад и кафе.

Ястията бяха дегустирани от учениците на Гимназията, които имаха възможност да задават въпроси, свързани с рецептите и иновативните кулинарни техники, и да получат изчерпателни отговори.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha