Депутатите Д. Данев и д-р Евгени Желев се срещнаха с русенци фармацевти

Депутатите Д. Данев и д-р Евгени Желев се срещнаха с русенци фармацевти
Публикация   20:48     24 Септ, 2012 /     akcent.bg   /     493

Заедно те дискутираха възможностите за фиксирани цени и по-ниско ДДС на лекарствата

 

Среща на народните  представители от парламентарната група на Коалиция за България Добрин Данев и  д-р Евгени Желев - член на комисията по здравеопазване в Народното събрание с  фармацевти от Русе. В  срещата участваха и представители на ръководствата на Регионалния съюз на фармацевтите- Русе, Българския червен кръст и Националния съюз на фармацевтите в България.Бяха обсъдени предложенията на фармацевтите и възможностите за въвеждане на фиксирани цени на лекарствата изписвани с рецепти, за намаляване на ДДС за лекарствените средства , както и корекции в досега съществуващите вертикални и хоризонтални структури.

  Д-р Желев сподели мнение по отношение работата на здравната комисия в Народното събрание между двете четения на внесените промени в закона за лекарствените средства и опита който има в другите европейски страни по отношение политиката на държавата по отношение на търговията с лекарства.

   Магистър фармацевт Галя Бочева изтъкна наложителната необходимост- в българските болници да работят клинични фармацевти, което ще подобри много здравното обслужване и ще съкрати рязко разходите на Здравната каса и болничните заведения за лекарствени средства. Пред участниците в срещата тя сподели своя практически опит от 18 годишната си работа като клиничен фармацевт в гр. Мелбърн Австралия.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha