Д-р Евгени Желев настоява за яснота при осъществяване на здравеопазването преди да стане електронно

Д-р Евгени Желев настоява за яснота при осъществяване на здравеопазването преди да стане електронно
Публикация   20:48     24 Септ, 2012 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     470

Ограничения на хоризонталната и на вертикалната интеграция ще намалят цените на илачите, смята екс здравния министър

 

 

Защо ви е електронно здравеопазване, след като в момента в състоянието, в което е, нето пациенти, нито лекари са доволни. По този начин членът на Комисията по здравеопазване и екс министър на здравето д-р Евгени Желев отговори дали не трябва по- скоро това да се случи.

При президента Щерев е изразил позиция, че трябва да се намери консенсус и да бъде приета стратегия за развитие на здравеопазването. Не може да имаме здравно-осигурителна система, здравно застраховане и в същото време и бюджет на Здравната каса, смята БСП депутатът.

Едва след като се ориентира правилно здравната ни система, би следвало да се правят крачките и към електронното здравеопазване, каза екс здравния министър.

Между двете четения в парламента той смята да се предложат поправки, които да направят ограничения на хоризонталната и на вертикалната интеграция- да се намали възможността производител на лекарства да е и търговец на едро, и на дребно, както и с броя на аптеките на едно физическо лице.

Той призна, че това е един много труден пазар, който генерира годишно около 2,2 млрд. лева- повече от този на дрога и на оръжие.

Колкото до политиката, която в момента води в момента здравният министър Десислава Атанасова, Желев изрази задоволство от работата и, като подчерта, че вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков и пречи да провежда свободно политиката, която е предприела и води. Като добра и правилна стъпка той оцени действията на здравното министерство относно Бърза помощ.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha