Събота, 26 Октомври 2024

,,Арсенал,, откри завод за 40 млн. лв. в Стара Загора

 ,,Арсенал,, откри завод за 40 млн. лв. в Стара Загора
Публикация   26 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     29

Базата беше представена като най-роботизираната в България

С водосвет и молебен за здраве и благополучие бе открит най-роботизираният завод на територията на България, разположен в гр. Стара Загора – Завод „Арсенал“ 11.

Заводът, където тежката работа се извършва единствено от машини, до момента има вложени инвестиции за 40 млн лв, като до края на годината те се очаква да нараснат до 60 млн.лв. „Това е един жив организъм. Докато работи винаги ще се инвестира“, допълни Ибушев.

Производството на детайли в Завод 11, които ще се препращат в „Арсенал“ Казанлък за изработката на изделия, където и се следи работата в реално време, ще бъде 24 часа 7 дни в седмицата. За продукцията от очакваните 6 хил. окомплектовани детайла на месец, или 200 на ден, ще се грижат 16 робота и 70 души първоначално. Още 20 роботизирани машини ще заработят в завода до края на 2024г. 

230 работни места в Завод „Арсенал“ Стара Загора ще бъдат разкрити. За тях има подадени близо 1000 кандидатури, които ще преминат през щателен подбор.

За тази година, оръжейницата Арсенал е вложила 300 млн лв. в инвестиции основно за построяване на нови цехове, лаборатории, участъци за разширение на производството на заводите и нейната продукция. В равносметка, Ибушев сподели, че за последните 4 години, „Арсенал ще достигне инвестиции за общо 800 млн лв.

   След официалното събитие и традиционното рязане на лентата, ген. директор на "Арсенал" пожела: „На всички тук присъстващи, на вашите семейства, роднини и приятели, пожелавам ви преди всичко да сте живи и здрави, за да продължавате в същия дух.“ И заключи: „2024г. е една от най-добрите години, които очакваме. Колкото повече се развиваме, толкова по-големи са и ръстовете“

   Генералният директор на „Арсенал“ АД отбеляза, че ръководството усилено продължава да развива социалната си политика. Николай Ибушев заяви, че средната заплата на арсеналци надхвърля средната заплата в сектор „Машиностроене“ за страната. Осигурени са безплатни почивки, месечни ваучери на стойност 200 лева 15 пъти годишно, допълнителни за фирмения празник, за Коледа и Великден.

   За засвидетелстване на неуморния труд на всички арсеналци, всички работещи в предприятието са получили премия по случай вековния рожден ден. Работещите имат възможността на лятна почивка в курортния град Несебър напълно безплатно. Всеки рожденик е уважен с празнична торта. Арсенал се грижи за детската градина, намираща се на нейна територия, стадион за трениращите бъдещи футболисти, танцов състав и още много др.

Тагове : Арсенал , завод , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha