Петък, 25 Октомври 2024

Решение на Общинския съвет в Иваново праща на търг бившето училище в Мечка

Решение на Общинския съвет в Иваново  праща на търг бившето училище в Мечка
Публикация   25 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     59

30 на сто от постъпленията трябва да се използват за финансиране за основен и текущ ремонт на социалната и техническата инфраструктура на селото

   Общинските съветници в Иваново подкрепиха единодушно предложението на кмета Георги Миланов за продажба с търг с явно наддаване на бившето училище „П. П. Славейков“ в село Мечка. Това съобщи за БТА председателят на местния парламент в Иваново Мариян Драшков.

  Учебното заведение е закрито поради липса на достатъчно ученици със заповед на министъра на образованието и науката от 2002 година. Сградата не се използва от образователната система, поради отпаднала необходимост. След решение на Общинския съвет от 26 септември общинският имот ще бъде с трайно ползване за социални дейности. От администрацията на кмета Георги Миланов посочиха, че има заявен инвеститорски интерес за закупуване на имота и превръщането му в социален дом за възрастни хора. 

   От общинската администрация в Иваново уточниха, че за начална цена на търга за продажба на бившето училище е определена пазарната оценка, която е дал лицензиран оценител на недвижими имоти – 282 000 лева. Стъпката за наддаване е 5% от нея – 14 100 лева. Според днешното решение на Общинския съвет 30 на сто от постъпленията от продажба на имота трябва да се използват за финансиране на изграждането, за основен и текущ ремонт на социалната и техническата инфраструктура на село Мечка.

   По време на днешното заседание на Общинския съвет в Иваново бяха приети и промени в текущия местен бюджет, както и в наредбите за общинските жилища и за горските територии.

   Актуализиране във връзка с действащото законодателство е сред мотивите за промените в местните нормативни уредби. Планираните промени в бюджета включват осигуряването на повече средства за ремонта на читалището в село Кошов за сметка на пенсионерския клуб в Табачка, за който има достатъчно финансиране, както и за нов автомобил за домашния социален патронаж за село Щръклево, за нова косачка за поддържане на зелените площи в село Тръстеник, обновяване на телефонната централа на общинската администрация в Иваново и др.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha