Четвъртък, 24 Октомври 2024

Иван Белчев: От доброволец до народен представител в мисия за по-добро бъдеще

Иван Белчев: От доброволец до народен представител в мисия за по-добро бъдеще
Публикация   24 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     39

Вярвам, че с общи усилия можем да направим Русе място, където децата ни ще растат здрави и щастливи.

   Преди да вляза в политиката, животът ми беше много различен, но винаги с една и съща цел – да подобрявам средата около мен. По професия съм IT специалист – харесвам технологиите и иновациите, но никога не се спрях само до тях. Страстта ми към природата, туризма и градската среда ме накараха да правя много повече.

   През 2017 година създадох "Ruse GO" – клуб, с който започнахме да организираме походи из Природен парк "Русенски Лом" и еко инициативи. Идеята беше проста – да покажем на хората, че природата около Русе е невероятна и заслужава да бъде ценена и опазвана.

   С времето тези инициативи се разраснаха. Организирахме събития за деца и техните родители, почиствания на паркове и спортни мероприятия, които обединиха стотици хора и ги накараха да вярват, че малките действия могат да водят до големи промени.

   Ние не чакахме нещата да се случат – взехме ги в свои ръце. Но колкото повече време прекарвах в тези инициативи, толкова повече разбирах, че за да има трайна промяна, трябва да се борим на по-високо ниво. Градската среда, замърсяването, липсата на подкрепа за активен начин на живот – всичко това не можеш да промениш само с доброволчески акции.

   Така се роди идеята да вляза в политиката. Реших, че ако мога да организирам успешни граждански инициативи, бих могъл да работя и за нещо още по-голямо – за градивна промяна на национално ниво. И тук съм, вече като народен представител, но духът на доброволеца и активиста винаги е в мен. Защото всичко започва с желание и вяра в по-доброто бъдеще за всички нас.

   Винаги съм искал да помогна на моя град, но замърсения въздух ме провокира да търся нови начини, по които да го направя.

   Като гражданин подавах сигнали, организирах срещи с други загрижени русенци, работих с екоактивисти. Но какво се случи? Получих призовки от полицията, че подавам "неоснователни сигнали". Бяхме подложени на натиск да замълчим, но въпреки това не се предадохме.

  Започнах да водя разговори с Министерството на околната среда и водите, задавах въпроси от трибуната на Народното събрание и не спирах да настоявам за промяна. Години наред замърсяването в Русе беше игнорирано или омаловажавано, Предприятията нарушаваха правилата, но никой не ги санкционираше.

   Затова влязох в политиката – за да дам глас на онези, които никой не чуваше. С подкрепата на активистите и загрижените граждани постигнахме важни промени. Инспекциите станаха по-чести, глобите по-строги и дадохме ясната заявка, че предприятията трябва да изградят пречиствателни съоръжения или да затворят. Започнахме истинска битка за чист въздух и за справедливост.

   Но знаете ли, това е само началото. Моята цел е да продължим да се борим за всеки аспект на нашия живот тук, в Русе. Защото политиката не е просто работа – тя е мисия да направиш света около теб по-добър. И аз вярвам, че с общи усилия можем да направим Русе място, където децата ни ще растат здрави и щастливи.

   Разчитам на вашата подкрепа в изборния ден с номер 26 за ПП-ДБ и преференция 103 за мен Иван Белчев, за чист въздух в Русе. 

       Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още