Четвъртък, 24 Октомври 2024

Русенският софтуерен стартъп hype удвоява оборота си, ще продава и в Швейцария

 Русенският софтуерен стартъп hype удвоява оборота си, ще продава и в Швейцария
Публикация   24 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     40

Програмата за управление на заведения вече има над 1200 потребители в страната

    Русенският стартъп hype, който разработва софтуер за управление на заведения, очаква отново да удвои оборота си през тази година. След като през 2023 г. приходите надвишиха 1 млн. лв., сега прогнозите са те да достигнат 2 млн. лв. Зад всичко това стои разширяването на бизнеса в страната, където софтуерът вече се използва в 170 градове и села, а активните потребители са над 1200.

   Големият пробив за стартъпа е извън страната, след като наскоро компанията подписа договор с партньор за дистрибуция в Швейцария. Подобно споразумение предстои да бъде сключено и за Португалия и Испания. Това ще даде на компанията достъп до много по-големи пазари и възможности за допълнителен растеж.

     Решени проблеми

   Бизнесът е създаден през 2020 г. от трима приятели - братята Пламен и Цветелин Маневи и Георги Господинов, които преди това имат заведение и познават отвътре недостатъците на софтуерите за управление на ресторанти и барове. Затова и решават да направят програма, в която тези проблеми да са решени.

   "Имаме две по-съществени разлики от конкурентите", казва Пламен Манев, изпълнителен директор на дружеството "Про софт", през което предлагат продукта си. "На първо място е интерфейсът, който е много по-съвременен и лесен за потребителя, защото отделихме 9 месеца само за дизайн", обяснява той. Другият плюс на компанията е, че предлага денонощен кол център за клиенти. Услугата е включена в месечната такса, която е средно 120 лв. на месец. "Смятам, че тази услуга допринася доста за това хората да ни харесват и като заработят с нас, да остават лоялни", добавя Манев.

   Екипът на hype, който е от 20-ина души, постоянно подобрява софтуера и добавя нови функционалности.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha