Сряда, 23 Октомври 2024

Два военни хеликоптера се очаква да се включат в утрешното учение “SAREX-24”

Два военни хеликоптера се очаква да се включат в утрешното учение “SAREX-24”
Публикация   23 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     67

Те ще търсят и спасяват пострадали при авиационно произшествие

 

   Утре на територията на местността „Стълпище“ в землището на с. Мечка, русенско, ще се проведе едно от най-мащабните учения през последните години в региона. В рамките на инициативата, провеждаща се под наименование “SAREX-24” ще се извърши симулация на търсене и спасяване на пострадали при авиационно произшествие и ликвидиране на последствията от него по брегова ивица на река Дунав.

    По време на учението се предвижда участието на катери на Регионална дирекция „Гранична полиция“, както и на два военни хеликоптера. По думите на Драганов подобно учение е от изключително значение за подобряване стиковката в екстремни ситуации между всички институции на държавно и местно ниво.

   Учението SAREX-24 е организирано съвместно от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” към Министерство на транспорта и съобщенията и Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи.

   Практическата част от учението ще се проведе в периода от 09:30 ч. до 12:00 ч., като движението в района ще бъде контролирано от екипи на полицията.

   Поради участието на въздухоплавателни средства в района на учението се забранява използването всякакъв вид летателна техника или апаратура за заснимане от въздух.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още