Сряда, 23 Октомври 2024

Драгомир Драганов стана областен управител на годината

Драгомир Драганов стана областен управител на годината
Публикация   23 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     78

Подобно отличие се връчва едва за втори път на областен управител от Русе. Предходното такова бе за Галин Григоров през 2018 г.

   Русенският областен управител Драгомир Драганов бе избран за областен управител на годината от Асоциацията на българските гардове и региони /АБГР/. Почетната грамота и плакет Драганов получи лично от председателя на Управителния съвет на асоциацията Ергин Емин, който се срещна с областния управител по-рано днес в крайдунавския град. Отличието се връчва за цялостния принос на Драгомир Драганов за развитието на региона през последните шест месеца, както и за ефективното взаимодействие на ръководената от него администрация с общините в русенско.

   „Под мое ръководство Областната администрация ще продължи да оправдава високите очаквания на гражданите в областта“, категоричен бе Драганов и посочи, че признанието е и за целия екип, с който има възможността да работи. „Администрацията не бива да затъва в бюрократщина, а да мисли как да е в полза на обикновения човек и бизнеса. Това е пътят към прогреса и съм убеден, че ние успяваме да отговорим на най-високите стандарти в това отношение“, сподели още областният управител и посочи, че времето за разглеждане на сигналите на граждани е максимално съкратено и рядко надвишава два работни дни. Същото важи и за предоставяните административни услуги, които често пъти се осъществяват само за няколко часа в рамките на съответния работен ден.

   Припомняме, че благодарение на подкрепата на Драганов в региона стартираха и редица инфраструктурни проекти, включително и в по-малките населени места. Той има и голяма заслуга за възможно най-бързото започване на ремонта на Дунав мост при Русе, тъй като българският участък беше в критично състояние. За периода от половин година откакто Драганов стана областен управител, той активно работи и за насърчаването на по-ефективната икономическа и социална политика в региона. Драгомир Драганов има и съществена заслуга и за възобновяването на „Синият Дунав“.

   Припомняме, че АБГР през тази година навърши 20 години, а сред нейните учредители е и Драгомир Драганов. Подобно отличие се връчва едва за втори път на областен управител от Русе. Предходното такова бе за Галин Григоров през 2018 г.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още