Сряда, 23 Октомври 2024

Русе и малките населени места в общината са в готовност за предстоящия зимен сезон

Русе и малките населени места в общината са в готовност за предстоящия зимен сезон
Публикация   23 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     73

Всички учебни и здравни заведения също са подготвени за посрещане на студените месеци

   В сградата на Община Русе се проведе второто съвещание за подготовката за предстоящия зимен сезон, на което бяха представени мерките и плановете за поддържане на градската и общинската инфраструктура при тежки метеорологични условия. На заседанието на Общинския щаб за изпълнение на Плана за защита при бедствия присъстваха кметът Пенчо Милков, заместник-кметовете Никола Лазаров, Димитър Недев и Енчо Енчев, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов, представители на кметствата на малките населени места, както и ръководителите на фирмите и организациите, отговарящи за зимната поддръжка.

   На срещата стана ясно, че Русе и малките населени места имат осигурени инертни материали, а снегопочистващата техника е в изправност и готовност за действие. Всички териториални структури на изпълнителната власт, както и фирмата, отговорна за електроснабдяването, увериха, че имат необходимата готовност за реагиране при възникване на аварии и поддържане на нормална проходимост на пътната мрежа. На съвещанието не присъстваха представители на ВиК и Топлофикация, като с тях ще бъде проведена допълнителна среща.

   Заместник-кметът по „Опазване на околната среда и комунални дейности“ Никола Лазаров докладва за програмата за снегопочистване и зимно поддържане на територията на общината. Според констативния протокол от извършената проверка, фирмите, отговорни за зимното поддържане на общинската пътна мрежа, са в готовност да започнат изпълнение на дейностите. „Екоклийн Сървис“, „Пътинженеринг“,  „Берус“, ДЗЗД „Паркстрой“ и ОП „Паркстрой“ имат изправна техника и налични инертни материали, като очакват доставка на допълнителни материали за снегопочистване.

   Заместник-кметът по „Образование и култура“ Енчо Енчев увери, че всички учебни заведения са готови за зимата и отоплението им е осигурено, а заместник-кметът по „Социални дейности, здравеопазване и транспорт“ Димитър Недев подчерта, че социалните и здравните заведения също са подготвени за студените месеци.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha