Сряда, 23 Октомври 2024

Калин Иванов, ПП "Продължаваме промяната": Необходими са повече грижи за бездомните животни

Калин Иванов, ПП
Публикация   22 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     46

Трябва да заработи Зоополицията.

   По време на всяка кампания се нарояват политици, които искат да се снимат в приюта или с някой гларус, колко обичали животните.Не ги обвинявам тях, те са популисти и искат да стигнат до повече хора. Обвинявам хората, които обичат животните и им се връзват на популистките снимки.
 
    Помня, че по време на една отворена приемна дойде един човек, който беше гласувал за една от псевдопатриотичните партии, които верни на лафа: „Никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая“, го бяха излъгали колко много държат на животните и как видиш ли щели да се борят за тях. След изборите естествено човекът отишъл да ги попита какво ще правят и отговорът бил „Изчезвай, ненормалник“ или нещо от сорта беше. Това важи обаче за всяко политическо обещание, дали било за въздуха, за образованието, за пътищата, децата, социалната политика.
 
         Няма да е лошо да проверите няколко неща:
 
    Вижте дали този човек е достъпен извън кампанията?
    Свържете се с него/нея и ги попитайте какво са свършили по дадена тема, за която са изявили грижа.
    Трябва да се гласува, но трябва и да се изисква. Ако не се случи, е хубаво след това да се разпространи това бездействие.
 
    Сега, нека ви кажа нещо за животните в Русе.
 
   В приюта последно, когато бях питал, бяха около и над 1000 кучета. Защо? Ами нямаше официално преброяване.
Миналата година по време на приемането на бюджета за Община Русе бях направил предложение за заделяне на 50 000 лв. за полагане на сулфатоустойчив бетон за животните. Това мое предложение се базира на разговори с директорката на приюта и строител, мой приятел, който безвъзмездно разписа всичко необходимо и направи примерна сметка. Предложението не беше прието, но кметът обеща, че ще се намерят пари за това. Мина близо година оттогава и още няма.
 
   Сега съм входирал в срок предложение за увеличаване на бюджета на приюта със 100 000 лв. Защо? Защото същите или по-големи бюджети имат приютите във Варна и Пловдив, но в тях има само 100-150 кучета, а в София са три приюта с около 1500 кучета и бюджетът е близо 3 000 000 лв., доколкото си спомням.
%image2%
 
   Тези кучета не живеят добре на вериги, повярвайте ми. Не е решение да вържем всички бездомни кучета на верига.
Проблемът трябва да се реши както на местно ниво, така и на държавно.
    Трябва да има безплатна кастрация на кучета и котки, особено по селата.
    Трябва да заработи Зоополицията.
    Трябва да се правят повече мероприятия и кампании за осиновяване на бездомни животни.
 
    Моля, не забравяйте след изборите да поддържате контакт с общинските си съветници и народни представители за тези и всички казуси, които ви интересуват, независимо от коя партия са те. Ако не свършат нищо, може да си направите сами изводи за следващите избори.
   Аз няма да ви покажа снимките ми от приюта или от инициативите, на които съм присъствал. Ще ви покажа това мило момиченце, на което търсим дом.
 
   Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още