Сряда, 23 Октомври 2024

Съдия Свилен Сирманов излиза в пенсия с почести и грамота

Съдия Свилен Сирманов излиза в пенсия с почести и грамота
Публикация   22 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     49

   Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет взе решение да награди съдията в Окръжен съд-Русе Свилен Сирманов с отличията „служебна благодарност и грамота“, „личен почетен знак първа степен – златен“, както и с парична награда в размер на 1500 лв.. Те му се присъждат за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

  Предложението за награда е направено от Николинка Чокоева – председател на Окръжен съд -Русе. Тя посочва, че целият юридически стаж на съдия Сирманов е преминал в съдебната система – над 37 години, от които 29 години в Окръжен съд-Русе. Той притежава изключителна професионална квалификация, изпълнява задълженията си отговорно и добросъвестно, като се ръководи единствено от вътрешното си убеждение, базирано на закона. Умее да работи в екип и е изградил високо доверие и уважение на колегите и служителите,

    Колегията е взела и решение да освободи Свилен Сирманов от заеманата длъжност „съдия“ в Окръжен съд-Русе, считано от 3 ноември, тъй като той се пенсионира и излиза в заслужен отдих.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още