Вторник, 22 Октомври 2024

Лидерът на ,,Синя България,, Москов представи водачът на русенската листа и изрази задоволство от партньорство си с ВМРО без Каракачанов

Лидерът на ,,Синя България,, Москов представи водачът на русенската листа и изрази задоволство от партньорство си с ВМРО без Каракачанов
Публикация   22 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     44

Искрен Веселинов даде подкрепата си на водача на листата Атанас Енчев

    Това, с което трябва да се преборим, е социализмът, в който живеем. Социализмът и националният нахилизъм, защото съм щастлив да седя до г-н Атанас  Енчев, който е защитавал не на думи, а на дела тази теза. Като говоря за социализъм ще кажа следното. В програмата на „Синя България“ пише следното – здрав човек в трудоспособна възраст не може да получава социална помощ. Зад тази философия стои цял пакет от промяна на социалните закони, която ще доведе до това, че ще прекрати задължението на все по – малкото работещи хора да издържат професионално безработни и професионални социалнослаби. Много добре знаете за какво говоря, защото това е нашето ежедневие. Издържаме ги всички – от жената на минимална работна заплата до този с многото пари. Издържаме едни хора, които просто са се професионализирали в това да са безработни и социалнослаби. Това ще трябва да спре! Всички тези хора, т. нар. бизнесмени, чиито бизнес се заключава в това да са близки до управляващата партия и да делят с партийния секретар който раздава парите, нашите данъци, немалка част от държавната администрация, за която всички давата заявки, че трябва да се намалява, да става по – ефективна, на вместо това става все по – голяма, всички онези, които искат да живеят на гърба на държавата, тоест с нашите данъци – всички те бяха представени в миналия парламент.

    Вие, предприемчивите хора, хората, които искат държавата да им слезе от гърба, за да могат да работят, хората, които искат силна икономика и знаят, че силна икономика се постига само през частни инвеститори, добрата и упорита работа на предприемачите, не бяхте представени!

   Това, което казваме ние, е: Влезте в парламента със „Синя България“!

   Ако ни е омръзнало и писнало, ако сме разочаровани, то на онези всичките, които искат да лежат на гърба на държавата, от тези, които искат да крадат от данъците, на тях не ми е писнало!

   „Синя България“ е възможността да имате оръжие в следващия парламент. Ако всичко това, което говорим, е вашето, то това оръжие се „зарежда“ с номер 16, заяви председателят на Консервативно обединение на десницата (КОД) и съпредседател на коалиция „Синя България“ д-р Петър Москов по време на пресконференция в националния пресклуб на БТА в Русе. Председателят на Консервативно обединение на десницата (КОД) и съпредседател на коалиция „Синя България“ д-р Петър Москов, заедно с водача на листата на коалицията за 19 Многомандатен избирателен район Атанас Енчев и други кандидати за народни представители коментираха актуални теми и представиха акценти от предизборната програма.

   Демокрацията има, когато обществените отношения са такива, че се отчитат обществените интереси. Няма диктат на тези 50 плюс 1 процента. За съжаление, ние живеем в един период, в който имаме псевдодемокрация, в който привидното трябва да замени истинското. През цялото време имаме привидно леви и привидно десни, които всъщност харчат държавните пари, чувстваме, че сме по – бедни, че вземат повече от нас, но не получаваме нищо, заяви бившият съпредседател на ВМРО и настоящ общински съветник Искрен Веселинов.

   Някой трябва да каже: „Стига сте разпилявали нашите общи пари!“, подчерта той.

   В това отношение аз силно подкрепям идеите на „Синя България“. Специално съм дошъл да подкрепя един човек, с който съм приятел повече от 20 години и който е влязъл безкористно в каузата на българщината в Македония и не само там, заяви Искрен Веселинов. Припомнена бе дипломатическата работа на Атанас Енчев в Северна Македония, но и заслугите му за българските общности в Украйна и Молдова.

   „Давал е, но не е вземал от тази кауза“, категоричен бе той и обяви категоричната подкрепа на членовете на ВМРО на местно ниво.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още