Понеделник, 21 Октомври 2024

Зависимо ли е лицето Иван Стефанов или няма представа какъв пост заема?

Зависимо ли е лицето Иван Стефанов или няма представа какъв пост заема?
Публикация   21 Окт, 2024   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     103

Тенденциозно отношение към Инициавата "Заедно да спасим децета и Русе от дрогата" с трайното и неотразяване

Искрено се извинявам на публиката, ще се поставя един злободневен проблем, но независимо от опитите да бъде решен, това не се случва.

  Става въпрос за лицето Иван Стефанов, който, по стечение на обствоятелствата, е шеф на PR - отдела на Община Русе. Казвам по стечение на обстоятелствата, предвид прескока от един завод в местна телевизия, а сега - ангажиментите му като студент в Русенския университет и хуманната специалност...

  Става въпрос за трайното незачитане и неуважение към Инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата" , В петък в зала "Свети Георги" беше представена промяната в Инициативата и новото и име "НЕзависими от зависимости". Участие взеха: зам. кметовете Димитър Недев и Енчо Енчев, областния управител на област Русе Драгомир Драганов, председателят на общинския съвет акад. Христо Белоев, началникът на РИО д-р Росица Георгиева, представители на Регионалната здравна инспекция, на БЧК, на АМ "Митници", на ОДМВР, на Районна прокуратура, на общински структури, имащи отношение към зависимости, ръководители на учебни заведения, представители на ученически съвети, на училищни медии.

  При този видимо широк обществен интерес към актуалната за обществото тема, лицето Иван Стефанов се появи за кратко. Но от петък до днес това събитие не бе отразено за пореден път от общинската прес служба.

  Не може да се вярва, че това не е станало, тъй като от четиримата служители в тази служба само той е бил на работа. Защото събитие, проведено 6  часа по- късно, намери място и бе изпратено прессъобщение до медиите.

   Независимо от участието на зам. кметове на събития, свързани с превенцията срещу психотропни вещества, тези събития остават неотразени от присъстващите от PR- отдела, или пък се преписва информация от областна администрация, независимо че там работи само един специалист.

  Тази тенденциозност към неотразяване дейността на Инициативата, дори и при присъствие на представители на общинското ръководство, трябва да престане.

Ако има някакво отношение лицето Стефанов към някои от участниците в Иницитивата, то това в никакъв случай не трябва да омаловажава проблема и всичко, което се прави доброволно от хората, приели решаването на проблема за своя кауза.

 В края на краищата става въпрос за заплати, които плащат русенци, а не частен работодател с неопределени интереси.

  Искрено се надявам този път отношение и решение да намери кметът Милков, като вярвам, че той не би позволил подобни своеволия на своя подчинен.

  И за да не бъда голословен- почти няма медия в Русе, която да не отчита трудна комуникация с PR отдела на Община Русе- нещо, което не се е случвало досега.

  С уважение: Румен НИКОЛАЕВ



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha