Понеделник, 21 Октомври 2024

Инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“ разширява обхвата си и променя името си на „НЕзависими от зависимости“

Инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“ разширява обхвата си и променя името си на „НЕзависими от зависимости“
Публикация   19 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     79

Председателят на Общ. съвет акад. Христо Белоев: Това е много важна тема и тема, по която трябва да се работи много внимателно

   В продължение на две години инициативата в подкрепа на ученици и подрастващи развива на доброволни начала обществена дейност в Русе и региона, а каузата е „НЕ на дрогата“. Предвид все по-разрастващите се зависимости в обществен и национален мащаб, организаторите представиха програма за дейности и инициативи за настоящата учебна година 2024-2025 г., като инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“ разширява обхвата си и променя името си на „НЕзависими от зависимости“. Срещата се ръководи от организатора на инициативата Румен Николаев.

   Председателят на Общински съвет – Русе акад. Христо Белоев взе активно участие и изрази своето мнение по време на дискусията:

Искам да благодаря на всички, които се включиха и участват активно в този период по реализирането на инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“, и на Румен Николаев, който е двигателят на всички тези неща. Това е много важна тема и тема, по която трябва да се работи много внимателно. Затова е необходимо да бъдат ангажирани в още по-пълна степен всички институции, които имат отношение към тези въпроси“ – заяви акад. Белоев и добави, че като председател на местния парламент декларира готовността да използва всички необходими способи, за да може да се достигне до децата и до техните родители по подходящ начин.

Трябва много ясно да бъде показана вредата, какви последствия може да има всичко това и да видим пътищата, по които може да се въздейства, за да се подобри ситуацията. Всички трябва да работим съвместно и заедно“ допълни акад. Белоев и отбеляза, че това е правилната посока на действие.

   В работата на срещата участие взеха Драгомир Драганов – областен управител на област Русе, Димитър Недев – заместник-кмет по „Социални дейности, здравеопазване и транспорт“, Енчо Енчев – заместник-кмет по „Образование и култура“, Алисе Муртезова – административен директор на Университетска болница „Медика“ – Русе и председател на комисията по „Здравеопазване и социална политика“ в Общински съвет – Русе, Росица Георгиева – началник на Регионалното управление на образованието в Русе и председател на комисията по „Образование, наука, иновации и дигитализация“ в Общински съвет – Русе, Искра Иванова – председател на Обществения съвет по наркотични вещества към Община Русе, Десислав Митев – началник на сектор в териториалната дирекция на Агенция „Митници“ в Русе, Станислав Иванов – началник на отделението за зависимости в Центъра за психично здраве в Русе, както и ръководители на институции, директори на училища, учители, ученици и граждани.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още