Понеделник, 21 Октомври 2024

14-годишната русенка Никол Нунева е вицешампион на сингъл на турнира „Favorit Cup" в категория J30 на ITF в Пазарджик

 14-годишната русенка Никол Нунева е вицешампион на сингъл на турнира „Favorit Cup
Публикация   20 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     106
    14- годишната Никол Нунева е вицешампион на сингъл на турнир при девойките до 14 години  от категория J30 на ITF в Пазарджик.
 
   Това за мен бе труден турнир с тежки съперници, но съм щастлива, защото те ме карат да бъда по-добра ,по- концентрирана и да показвам най-добрата си игра .И след всеки следващ турнир вярвам повече в себе си и расте желанието за победа, сподели Никол пред Акцент.БГ след награждаването.
 
    След това участие съм доволна от себе си. Този успех за мен е резултат от сериозната подготовка, която получавам. Независимо че съперничките ми са на възраст по-големи, чувствам се до голяма степен и психически израстнала, не се чувствам вече притеснена от разликата в годините на съперничките си. Малко не ми достигна да обърна мача в моя полза във втория сет.
 
   В изцяло български финал на сингъл при девойките Брияна Иванова победи с 6:0, 6:4 Никол Нунева.
 
   Така Иванова спечели титлата с пет поредни победи и нито един загубен сет. Това е пета титла за Брияна на сингъл от турнири на ITF за девойки.
 
   Надпреварата се проведе на кортовете на ТК „Фаворит". Турнирът е нова прекрасна възможност за младите български таланти да играят на високо ниво и да печелят точки за световната ранглиста.
 
   Русенската тенис ракета Никол Нунева в тандем с  Каролина Смидова (Чехия)  победиха вчера категорично на финала срещу Мелиса Роси (Италия) и Ю Дзюнлин (Китай) на двойки 6:3 и 6:2  за час игра


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още