Неделя, 20 Октомври 2024

МЕДИКА подари на лекарите спектакъл с Владимир Зомбори по случай техния празник- 19 октомври

МЕДИКА подари на лекарите спектакъл с Владимир Зомбори по случай техния празник- 19 октомври
Публикация   20 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     122

В рамките на събитието Български лекарски съюз - Русе раздаде награди на 8 известни медици за тяхната неуморна работа и висок професионализъм

   Лечебни заведения "Медика", Алисе Муртезова и проф д-р  Кирил Панайотов спазиха вече утвърдената традиция и подариха на медиците в Русе и приятели театрална постановка по случай Международния ден на  . "Заклеваш ли се в децата" изпълни голямата зала в Доходно здание и повече от 600 души се радваха на играта на Весела Бабинова и Владимир Зомбори.

   В рамките на събитието, преди спектакъла, се състоя официалната церемония по награждаване от Регионалната колегия на Български лекарски съюз – Русе на 8 отличени медици за техния професионализъм, хуманизъм и принос към здравеопазването. Председателят на регионалната съсловна организация д-р Орлин Кожухаров връчи почетни знаци, грамоти и рози на всички отличени:

  • Д-р Татяна Димитрова Итова
  • Д-р Лидия Костова Стефанова
  • Д-р Светослав Дачев Дачев
  • Д-р Пламен Асенов Панайотов
  • Д-р Мария Николова Раданова
  • Д-р Албена Стефанова Алкушева-Кочанова
  • Д-р Огнян Петров Лечев
  • Д-р Татяна Петкова Лунголова

   В знак на уважение те получиха грамоти и от областния управител Драгомир Драганов. Признателност към тях и към цялото медицинско съсловие изрази и кметът Пенчо Милков в поздравителното си слово, като отбеляза приноса на МЕДИКА за развитието на Русе в областта на медицината. Много институции, включително Русенския университет, БЧК-Русе и други, изпратиха поздравителни адреси до ръководството на МЕДИКА и нейните лекари.

   Тазгодишният празник за Деня на българския лекар е особено вълнуващ за екипа на МЕДИКА, защото по този повод нейният управител проф. д-р Кирил Панайотов, ден по-рано бе удостоен на национално ниво от Български лекарски съюз със званието „Лекар на годината 2024“ в категория  „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“. По време на тържествената вечер в Доходно здание той бе горещо аплодиран за признанието и за благородния жест да подари едно превъзходно театрално забавление на всички гости на събитието.

Снимка: Румен Николаев
  Тя е психотерапевт, той е юрист. Те са двойка колкото влюбена, толкова и суеверна. Една вечер се заклеват, че ще си бъдат верни десет години, в името на децата си. 
 
  Времето минава и краят на този „срок на вярност“ наближава. А с него идва моментът за истината - колко тежи да кажеш „заклевам се“?
Докато се подготвят да преминат този дългоочакван крайъгълен камък и демонстрират чиста съвест, морал и благоприличие, съмнението и на двамата започва да прозира все повече. Пречупвайки морала по своя си начин, двойката влиза в една спирала от лъжи, от която излизането е почти невъзможно. 
 
   Новата пиеса на Саломе Льолуш „Заклеваш ли се в децата?“ ни отвежда в ситуации, които са толкова неразрешими, колкото и истински. Защото са част от реалността на романтичните отношения днес. В главните роли влизат Весела Бабинова и Владимир Зомбори, които са двойка и извън сцената. Актьорския състав допълват Лидия Василева и Даниел Кукушев. Режисьор е Крис Шарков, а сценограф - Ванина Цандева.
 
 Комедията вълнува със своята актуалност и с пикантното си чувство за хумор. Текстът е жив, изненадващ, интелигентен, а актьорите се надпреварват в един безкраен двубой на малки тайни и големи лъжи.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още