Събота, 19 Октомври 2024

Никол Нунева спечели титлата на двойки при девойките на тенис турнира първото място в Пазарджик

Никол Нунева спечели титлата на двойки при девойките на  тенис турнира първото място в Пазарджик
Публикация   19 Окт, 2024   /     Румен Николаев   /     54

Обещаващата 14-годишна русенска тенис надежда е и на финал на сингъл във „Favorit Cup", категория J30 на ITF за участници до 18 години

 

Русенската тенис ракета Никол Нунева в тандем с  Каролина Смидова (Чехия)  победиха днес категорично на финала срещу Мелиса Роси (Италия) и Ю Дзюнлин (Китай) на двойки 6:3 и 6:2  за час игра. Това се случи преди по-малко от 3 часа на кортовете на турнира „Favorit Cup" от категория J30 на ITF в Пазарджик.

   Никол триумфира за първи път на турнир  от категорията на категория J30 на ITF, което реално означава, че 14-годишния русенски талант печели първо място в турнир за 18 годишни.

  До победата  с чехкинята се стига, след като са се сработили бързо и много успешно, а симбиозата между тях е довела да отличното представяне в турнира, споделя развълнуваната победителка.

   Днес Никол имаше изцяло успешен ден, след като победи на полуфинал на сингъл Кристина Кънева с 1:6, 6:4 и 6:1. По-добра психика и желание за победа са донесли този радващ резултат, сподели успешната Никол.

    Русенската тенис надежда Никол Нунева и Кристина Кънева при девойките стигнаха до полуфиналите на сингъл на турнира „Favorit Cup" от категория J30 на ITF. На четвъртфиналите Нунева победи със 7:6(5), 4:6, 6:4 Мелиса Роси (Италия), а Кънева се наложи с 6:3, 6:2 над Бианка Михайла (Румъния).

    Надпреварата се провежда при много добри условия на кортовете на ТК „Фаворит" в Пазарджик . Този турнир е нова прекрасна възможност за младите български таланти да играят на високо ниво и да печелят точки за световната ранглиста.

 

 

 

Тагове : Никол , тенис , корт ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още